Орлин Павлов: Децата трябва да оставят електронните устройства и да уважават природата

Една от специфичните сили на малкия екран е, че умее да събира цялото семейство по едно и също време на едно и също място. А когато на него можем да гледаме и един от любимите ни български актьори Орлин Павлов и то пет дни в седмицата, то семейното време е гарантирано. Изпълнителят влиза в интригуваща роля в новия сериал по bTV – „Скъпи наследници“, който стартира в средата на януари. Какво още ще ни предложи мегапродукцията научаваме лично от Орлин.

Имаме удоволствието да те гледаме в новия сериал Скъпи наследници и то в доста интересна роля

Да, влизам в една от главните роли с много сюжетни линии, които се спазват и развиват. Аз съм екстремен спортист, който едва не губи живота си в лавина в планината и се завръща в родното си село в България при своите родители. Той дава всичко, за да вкуси от близкия до природата начин на живот – да пие мляко от крава, да яде зеленчуци, да съхрани старите къщите, за да запази автентичния вид на българското село. Ролята е интересна, защото едно влюбено момче се бори с неволите си. Със свои приятели той създава спортен клуб и мечтата му е този клуб да функционира като рехабилитационен център за деца, претърпели оперативни намеси. Той иска те да могат да карат колелета в гората, да катерят скали, да се научат да плуват, да управляват каяци и още много, но не искам да разкривам твърде много. (усмихва се)

Чувстваш ли героя си Борис близък до самия теб?

Всъщност го чувствам изключително близък. Спокойно откривам себе си в този образ. Чрез него мога да покажа интересни нюанси като актьор. Героят ми преминава през много трудности. А за един актьор е изключително полезно, когато пред него има палитра от актьорски предизвикателства, които трябва да изиграе.

В такъв случай кое е най-екстремното начинание, в което си се впускал?

Скоро се возих в самолет с един от последните останали български авиоакробати – Свилен Иванов. Той осъществи невероятни неща като лупинги, завъртания тип „бойна атака“ и други. Беше изключително екстремно.

Звучиш истински развълнуван. Може ли да се каже, че обичаш да живееш на ръба?

Не. Аз съм супер балансиран човек. Може би и заради това тази роля ми харесва, защото ме изкарва извън центъра, който обичам да пазя.

Изпитваше ли притеснения преди да стартират снимките?

Не, нямах. Запознах се с екипа, а с режисьора Тодор Чапкънов се познаваме отдавна. Колкото до атмосферата на снимачната площадка, тя е истинска. Не е декор, към който трябва да свикнеш. Природата е навсякъде – има скали за катерене, конюшня, едно сладко прасенце. (Смеем се) Като актьори имахме късмет да се впуснем в тази магия. Ако трябва да съм честен, само си бях мечтал да участвам в подобен проект.

Една от сюжетните линии представя конфликта между модерния и патриархалния начин на живот. Каква е личната ти позиция в този съвременен сблъсък?

Днес нещата са много различни. Дори се чудя дали родителите могат да възпитават децата си. Давам си сметка, че ако сега имам дете, би ми било много трудно да го възпитам от гледна точка на това то да мине през реалния живот. Аналогово и чисто сетивно да усети нещата. Да си играе с приятели навън на плажа, и в градинката, и в гората – да е заровено в пясък и да се крие в дънерите на дърветата. Миналото лято станах свидетел на странна гледка. Шест момченца и едно момиченце стояха на една огромна пейка на плажа – морето беше пред тях, а погледите им бяха приковани в екраните на телефоните им и не се отместваха. Но има и деца, които са рядкост, чиито родители успяват по някакъв много труден начин да ги докоснат до природата. Това е и идеята на „Скъпи наследници“. Всички деца да оставят електронните устройства и да отида да се забавляват навън. Те трябва да бъдат научени да уважават природата и да не я унищожават. Тези деца вече са малко и това е много тъжно.

Въпреки успешните ти роли на малкия и големия екран, не обръщаш гръб и на музикалната си кариера.

Всичко се случва в движение. Когато го почувствам, влизам в студиото, записвам и разчитам на точните музиканти. След това отивам на снимки. Редуват се нещата. Не е лесно, защото тези ангажименти изискват време и реално нямам свободно време. През 2017 година съм почивал 7 дни, но не съжалявам за това. Истината е, че повече от 3-4 дни не издържам на едно място. Пътувам непрекъснато и може би така съм устроен. През новата година искам да бъда още по-зает.

От професионална гледна точка определено 2018 започна силно за теб. Но какво си пожела в личен план в новогодишната нощ?

Най-важното! Здраве и да бъдем заедно със семейството ми колкото се може по-дълго!

Присъства на партито на HELLO! България по случай седмата ни година. Сподели ни кои са седемте чудеса в живота ти?

Любовта. Щастието. Космосът, защото ние идваме оттам. Поради тази причина винаги гледаме нагоре. Приятелството е много важно за мен. Музиката е друго чудо. Киното, разбира се. И какво още? Усмивката!

ИНТЕРВЮ: МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА

bTV_Orlin_Pavlov_01087
Orlin Pavlov 1
21949983_10213853372229757_617084331320495971_o
CGM_5290
CGM_4832
Skapi naslednitsi
VIZIA_MAIN
CGM_3689

ФОТО: PR

Redaktor2 Author