Вяра Атова: Самотата ни пречиства и ни кара да си спомним, че първо трябва да обичаме себе си

Красива, талантлива и магнетична, Вяра Атова е от хората, които, щом влязат в стаята, приковават погледа ти. Позитивната ? енергия е заразна и единственото, което може да предизвика у вас, е топли чувства. Изпълнителката се завърна на музикалната сцена с нов сингъл, който гарантирано ще остави „Следи“ в съзнанието ви…

Следи“ вече трупа гледания в YouTube. Какво място заема тази песен в сърцето ти?

За мен тази песен е много специална и плод на много любов. Заема особено място в сърцето ми и се надявам да е началото на нов етап.

Как се роди идеята за тази песен?

На едно самотно заливче по Българското Черноморие върху лист хартия си споделих всичко. Записах си идеите за кантото – изпяванията, и така започна началният етап. В рамките на три дни бях сътворила песента, но нямах инструментал. Впоследствие Владислав Колев – Slav ми пусна няколко демо версии на бийтове и аз припознах един от тях именно за “Следи”. Не можех да повярвам, че всичко си пасваше – тоналност, части … сякаш бяха един за друг. С течение на работния процес реших, че искам да променя началния припев и тогава на помощ се отзова и Николай Бакалов. Именно с него завършихме и финалния вариант на припева.

Какво е посланието на „Следи“? Каква емоция искаш да предадеш на слушателите?

Посланието е съчетано и с видеоклипа, който Люси Иларионов режисира. А именно, че няма как да излезеш чист и без следи от една връзка. Всяка една връзка в живота ни ни оставя по нещо. Понякога не дотам приятни следи, а понякога напротив – помага ни да израснем положително в различни аспекти. Ние никога не оставаме същите, каквито сме били преди нея. А за емоцията… надявам се, слушателите сами да я почувстват и ако се припознаят, чудесно. Ще бъда много щастлива, ако си намерят нещо свое в “Следи”!

По всичко си личи, но има ли любов в живота ти?

Да, има и тя се изразява във всичко, с което се занимавам. Общо взето, в живота ми винаги е имало любов. Изразявам я във и към музиката, към близките ми, към “малките неща” в живота ми.

Спомена, че връзките понякога оставят неприятни следи. Докога човек трябва да се бори и кога разбираш, че е време да продължиш напред?

Според мен всяка връзка е различна. Нямаме еднакви любови в живота си. Едни връзки преминават през много препятствия, други вървят леко и от само себе си. Всичко зависи от това какво търсим. Смятам, че трябва да се борим, докато виждаме, че има смисъл и желание и от двете страни. Но ако е едностранно, колкото и да обичаме, просто трябва да продължим. Много често обаче “понякога оставаме, докато напълно не се разрушим, а понякога бягаме, макар и сърцето ни да е пълно с любов”… именно с тези фрази започва “Следи”.

Смела ли си в любовта?

Не мога да преценя дали съм смела и в какво се изразява тази смелост в любовта. Когато обичаш и си влюбен, ти не се замисляш дали постъпваш смело, а действаш. Така е във всичко, което вярваш. Разбира се, понякога си имам своите страхове, но гледам да ги преборвам и да не ги оставям. Това за мен е най-добрият възможен вариант, да живееш в страхове е най-големият бич, който човек може да си причини, и нямам нужда от него.

Страшна ли е самотата?

Страшна е тогава, когато си я забравил. Когато не си спомняш, колко позитиви има в себе си. Мисля, че тя по някакъв начин ни пречиства и ни кара да си спомним, че първо трябва да обичаме себе си. Но това не означава, че трябва да бъдем егоисти.

Чувстваш ли се като победител в живота си?

Гордея се, че съм преборила именно тези страхове, за които говорихме. Ако в това се изразява да си победител, то – да.

От какво още имаш нужда като изпълнител?

Като изпълнител имам нужда от вдъхновение и си пожелавам да не спирам да го намирам. Пожелавам си да срещам вдъхновители и творци в лицето и на други хора, с които да споделяме заедно музика.

А като жена?

Като жена имам нужда да виждам повече истински мъже и кавалери. В ежедневието си често чувам и виждам истории, които ми показват как това да бъдеш галантен е порок. Много е жалко.

Каква „Следа“ искаш да оставиш след себе си?

Стойностна. И се старая и отстоявам именно това. Бих искала със следите, които оставям, да се гордеят близките ми.

ИНТЕРВЮ: МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА

ФОТО: ИВАЙЛО СТАНЕВ

Публикувано в списание HELLO! България брой 11 (163).

Всички права са запазени!

Redaktor2 Author