Британците се готвят да отпразнуват сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят тази година на 19 май в църквата St George в Уиндзор. На тази дата баровете на Острова ще бъдат отворени до по-късен час и ще приветстват всеки да отпразнува важното събитие.

Британският министър на вътрешните работи Амбър Руд заяви, че празничното настроение заради сватбата на годината трябва да достигне до всеки във Великобритания. Според плановете на министерството, пъбовете ще работят до 1 часа сутринта през уикенда на 18-ти и 19-ти май. „Надяваме се, че с това специално работно време ще успеем да отбележим тържествеността на този изключителен момент“, сподели Руд.

По случай други забележителни събития в Обединеното кралство – като 90-тия рожден ден на кралица Елизабет, сватбата на принц Уилям и Кейт, и Световното първенство по футбол през 2014 – британците отново имаха възможността да се веселят след 23 часа, когато обикновено пъбовете затварят. Според British Beer & Pub Association това „прескачане на закона“ ще донесе над 10 милиона паунда печалба на Великобритания.

Фото: Instagram/@housewindsor

Redaktor2 Author