VALENTINO NOIR ABSOLU ESSENCES

В сенките на италианския дворец, като еволюция на класическите аромати Valentino се появяват: Valentino Uomo Noir Absolu и Valentino Donna Noir Absolu. Богати и обгръщащи, аромати вдъхновени от разрушителната мощ на романтиката, те са представени от моделите Клемонт Шаберно и Мартю Варуф в кампания, лансирана от Аласдар Мак Лилян. Сега това модерно проучване на ориенталския интензитет се задълбочава, с представянето на два допълващи аромата за мъже и жени: Valentino Noir Absolu Essences.

НЕПРЕХОДНИЯТ РИТУАЛ
Изкуството на парфюмното надграждане е измислено от Близкия Изток, култура от векове. Нейните принципи на индивидуалност и почтеност са универсални. Сложен ежедневен ритуал, включващ множество обонятелни сблъсъка, които могат да се използват в различни комбинации, за да създадат личен ароматен подпис – надграждането на аромата е непреодолима форма на самоизразяване. Слоевете на контрастиращите елементи на аромата правят всяка нотка по-интензивна и трайна и може дори напълно да променят характера на аромата..

МОДЕРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ
Вдъхновени от това интимно и експериментално отношение към аромата, Valentino интерпретира изкуството на надграждане на аромати и днес. Красноречивият ритуал, среща съвременното умение на Valentino в сблъсък от усещания, припокриващи се значения и неочаквани срещи. Valentino Noir Absolu Essences могат да се носят сами, но са специално разработени, за да допълнят Valentino Uomo и Valentino Donna Noir Absolu. Допълнителните надграждащи комбинации могат да бъдат открити в света на Valentino ароматите: Valentino Noir Absolu Musc Essence разкрива остри и дървесни нотки, когато покрива интензивни аромати. Когато се наслаждавате на свежи аромати, Valentino Noir Absolu Oud Essence привлича вниманието на по-сложни и пудрени нотки. И двете есенции могат дори да се носят заедно с трети аромат, създавайки нови пътища и случайни сблъсъци, за да разкрият скрити символи в рамките на всеки парфюм.

VALENTINO NOIR ABSOLU OUD ESSENCE
За Valentino Noir Absolu Oud Essence, парфюмерът Жулиен Раскинет черпи вдъхновение от една от най-илюстративните съставки на традиционната парфюмерия. Откривайки силен отпечатък от санталово дърво и кедър, с леко подправъчни и флорални нотки на шафран и мирта, Valentino Noir Absolu Oud Essence подсилва ароматните нотки на парфюма. Тази обонятелна алхимия превъзмогва обичайните правила на аромата, като подчертава личността на всяка нотка с опияняващ и съблазнителен ефект.

VALENTINO NOIR ABSOLU MUSC ESSENCE
На основата на една от най-известните и почитани ароматни съставки, Valentino Noir Absolu Musc Essence представлява флорален мускусен аромат, създаден от парфюмериста Оливиер Пешо. Съставен от роза абсолю и портокалови цветчета, пудрен хелиотроп, обвит в бял воал от алдехиди, той е завършен с топлината на зърна от тонка. Присъствието на Valentino Noir Absolu Musc Essence увеличава трайността на нотките в ароматите, върху които е поставен. С Valentino Noir Absolu Musc Essence аромата се превръща в персонален подпис на човека, който го носи, развивайки се, както денят се разгръща и оставяйки зад себе си пристрастяващо впечатление, където и да отиде.

ДИЗАЙН
Есенциите Valentino Noir Absolu Essences са ода на индивидуалността и изкуството в надграждането на аромата. Те са с пищна ориенталска визия в стъклени абаносови флакони, в черна опаковка, подчертаваща интензивна изтънченост и елегантност. Иконичните пирамидки в ъглите на златните табели са свързани с модната вселената на Valentino, докато цветовете и текстурите на флаконите и външните опаковки, правят връзката на Valentino Noir Absolu Essences към нощния свят на Valentino Noir Absolu.

Фото: PR

Redaktor2 Author