VALENTINO с два нови NOIR ABSOLUE аромата

В сенките на един италиански дворец, парфюмите на Valentino разкриват своите най-дълбоки тайни с новите два аромата: Valentino Donna Noir Absolu и Valentino Uomo Noir Absolu, интимна еволюция  в класическите аромати на Valentino. Единият не определя другия, но заедно те въплъщават скъпоценно и жизнено желание. Нощният чар на рекламните визии, заснети от Аласайър Мак Лилан, притежават модерна елегантност, контрастиращи със старинната величествена обстановка.

 

В рекламната кампания участват звездните модели Клемент Чебернауд и Марти Веруф. Драматичният разказ се засилва от сенките им, избелялите стенописи на стените на двореца в черен релеф. Решителният поглед на тези загадъчни герои крие по-дълбока идея. Двойката споделя всепоглъщаща близост, но е непокорно индивидуална, задвижвана от емоция, поезия и силата на историята.

Вдъхновена от дизайнерската естетика на модната къща, водена от творческият директор Пиерпаоло Пиколи, двата аромата споделят отличителния подпис на марката. Donna Noir Absolu придава ярка женственост, обсебващ и чувствен аромат. Valentino Uomo Noir Absolu следва интензивно подчертаване с ароматна дълбочина и спокойно присъствие. И двата са подсилени с огъня на пипер и кремаво сандалово дърво, но тяхното съчетание е обвързано от сблъсъка на контрасти.

Сблъсък

Изобилието от ориенталска визия на Valentino, създадена от парфюмериста Соня Констант, Valentino Donna Noir Absolu e комбинация от пикантност на черен пипер и ласкава роза. Дъхът на екстракт от слива се смесва с чувсвена кожа и сандалово дърво, и ефектът е напълно пристрастяване.

Черен пипер
Piper Nigrum
Мадагаскар

Кръстен като „Цар на подправкте“ или „Черно злато“. Расте на лоза, която дава деликатни плодове, наречени пипер. Получава се при парна дестилация на зрели плодове. Ароматни нотки: остри, наситени, пикантни, стимулиращи. Арабското завладяване на Александрия през 642 г. бележи началото на търговията му. Легендарно минало: черният пипер е бил поставян в египетските саркофази, за да придружава фараоните със своите скъпоценни и магически свойства. Римско наследство: използван като изискана подправка на пиршества на римските императори. При завладяването на Рим, кралят на визиготите, Аларик I, поискал пипер като част от откупа.

Сандалово дърво
Santalum Spicatum
Австралия

Първоначално идва от тропическа Азия. Течно злато: така го наричат заради неговата стойност. Получено при парна дестиация на корени и дървесина от сандалово дърво доведена до прах и изсушена. Ароматни нотки: дървесни, сладки, пудрени, нежни и млечни. Тъмно дърво: на езика на дърветата, сандаловото дърво е синоним на мистерия. Древен: то е част от формулата на течността за балсамиране, използвана в храмовете посветени на божеството Шива. Вечен: използвано е при строителството на храмове, божесвени скулптури, кутии и различни предмети, тъй като ароматът му отблъсква насекомите. Димът при горенето му е въздигащ за душата и насърчава медитацията.

роза
Rosa
Франция

Кралица на цветята, разнообразна, в различни нюанси аромати и плодове, женствена, романтична. Време за въодушевление:  розата води своето име от латинската дума rosa, нежен начин за обръщение към любим човек. За първи път розовият храст се култивира в Азия преди 5000 години. Който не може да сграбчи трън, никога не би трябвало да пожелава розата  (Anne Brontë). Символ на истинската любов: в античния Рим розата е тясно свързана с Венера – богинята на красотата, обичана от Адонис, която е желана от Марс. Това е просто роза: перфектна във всеки момент от съществуването си. (Ralph Waldo Emerson).

кожа
Cŏrĭum
Италия

Една от най-старите човешки тъкани. Наследство на висшето общество:  през XVI  век аристокрацията носела кожени ръкавици и ги ароматизирала с деликатни  масла, за да омекоти миризмата на животинска кожа. Италиански “raison d’être”: от Римско време кожата е символ на лукс и изискано качество, свързано с изключителната италианска майсторска изработка. Мек мирис, но и дълбоко инстиктивен, естествен и привличащ за ласкава чувственост. Ръчна изработка: тайните на производството на кожа са защитени.

Екстракт от слива
Prunus
Италия

Един от първите плодове опитан от хората заедно с ябълката на Адам. Италианските сливи са един от най-изящните сортове сред 2000 съществуващи видове. Елегантна пристрастеност: като екстракт, италианската слива има тъмна, сочна и кървавоподобна текстура с интензивно пристрастяващ ориенталски аспект. Плод на кралете: френският крал Анри III е известен с насладата си от дъха на сливи пред огъня на камината всяка вечер, за да се възстанови от ежедневните си подвизи. Възкресение и чистота: дърветата цъфтят още в края на зимата, когато клоните са без листа – символ на чистотата.

Valentino Donna Noir Absolu е представен в стъклен флакон в абаносов цвят със златисти акценти. Формата на флакона е в унисон с този на класическият аромат Valentino Donna, но мастиленият цвят подсказва за тайните затворени в него. Външната опаковка е черна със златна плочка, елегантна и примамваща.

Загадъчен

 

Създаден от парфюмериста Софи Лабе, Valentino  Uomo Noir Absolu е съвременно пресъздаване на ориенталски интензитет. Италианската елегантност на ирис, оригиналния почерк на Valentino, се трансформира от богатството на висшата парфюмерия. Въплатено от сандалово дърво, канела, пипер и нюанс на тамян, парфюмът е загадъчна и красноречива интерпретация.

канела
Cinnamomum Zeylanicum
Мадагаскар

Датира от преди 5000 години. Получава се при парна дестилация на изсушена кора от канела. Ароматни нотки: свежи, плодови връхни нотки към пикантни, пудрени  и сладки  нюанси от кората. Защитена: само на хората от Салагама било позволено да докосват канелата; друг, който дръзне да я докосне го заплашвало наказание със смърт. Любим: през XVI век във Франция канелата е включвана в половината от всички рецепти. “Търговците дават името Cin-a-momum, тъй като двете думи означават „китайска дървесина, която мирише добре“.

тамян
Boswellia Carterii
Източна Африка

Известен още като олибан. Оценен от боговете и привличащ хората. Получава се при парна дестилация на ароматна смола, получена от процеса на ексудация на дървета Boswellia. Ароматни нотки: пикантни, дървесни, смолисти, балсамови нотки, асоциращи църква. Помен: древно египетската дума „светец“ или „тамян“ буквално означава „това, което прави божествено“. По-ценнен от златото: много арабски царства са забогатели от  „Пътят на тамяна“. Божесвен дим: използва се при производството на кифи, свещен тамян от Древен Египет. От всички аромати, тамянът е този с най-престижна история.

ирис
Iris Pallida
Италия

Произхожда от Далечния Изток. На гръцки език: отнася се до всеки ореол около източник на светлина. Получава се при екстракция на изсушени корени. Ароматни нотки: пудрени, шоколадови нотки, с пречистен цветен нюанс. Пратеник на боговете: В древна Гърция ирисът създава мост в небето – дъгата – пренася посланията си от връх Олимп до Земата. Кралски символ: във Франция е известен под хералдическото наименование „fleur de lys“. Красота: цветните венчелистчета и ирисцентен блясък дават през 13-ти век името на това цвете „ирис“.

Valentino Uomo Noir Absolu  е представен в стъклен флакон в абаносово черен цвят. Формата на флакона напомня на класическият аромат Valentino Uomo. Външната опаковка е в черно с блестяща златна плочка, която дискретно предизвиква силно желание.

Фото: PR

Redaktor2 Author