Pomellato вече и в София

Синоним на креативност и многоцветност, Pomellato е основана в Милано през 1967г. от Pino Rabolini – наследник на златарстко семейството. Въвеждайки философията на prêt-à-porter в консервативния свят на бижутата, Rabolini прави революция в бижутерския бранш, като създава Pomellato с непозната до този момент напредничевост в бижутата и специфична идентичност. Петдесет години по-късно фирмата продължава да се отличава с дизайн и прецизност в изработката не само в Италия, но и в целия свят.

Pomellato отвори първия и единствен в Източна Европа корнер в София в бутик LA TIARA. Случаят бе отбелязан с шумно парти, на което журналисти, извeстни личности и много от клиентите на бутика присъстваха и разгледаха бижутата с цветни камъни.

Главният изпълнителен директор на компанията Сабина Бели каза: “Светът на фините бижута може да бъде доста консервативен, по отношение на ценности и естетика, но не и за Pomellato. Да бъдем неконвенционални, всъщност е определяща черта за нашата марка.Pomellato е различна марка: гордо и без съмнение – разказва тя. – Нашите цветове са игриви, дизайнът ни е непредсказуем и бижутата ни са нещо, което жените купуват за себе си, като награда. Аз съм го правила за себе си много пъти и съм усещала вкуса на наградата, но и на огромното удоволствие на свободата, което идва с избора на бижу, което не е показност, нито има за цел да изразява богатство и статут. Pomellato е за красотата да бъдем себе си.

Pomellato е горда миланска марка. Много малко модни къщи могат да се гордеят, че изработват моделите в специализирано, вътрешно ателие в сърцето на града. С ненадминато внимание към детайла,бижутата Pomellato са истинко изкуство , чието майсторство носи духа на Милано. Нашите NUDO пръстени могат да се комбинират по различни начини и да изглеждат както ежедневно, така и вечерно. Pomellato притежава отличителния нюх за вечния модернизъм.

Стефано Корецци, майстор на камъни

поезията на камъните

Интензивна палитра от изключителни цветове, усилени от необичайни форми е неповторимата класика на Pomellato. Азбуката на тази все по-развиваща се, все по-разширяваща се формулировка се крие в камъните. Изборът на нетрадиционни камъни и тяхното полагане преминава през въображението на бижутера и както при художника оставя своя подпис върху бижуто.Точно като подпис на художника е дълбоко вграден в средата, която използва, и начина, по който го прегъва в собствените си капризи, така че Pomellato става възможно с точен избор на скъпоценни камъни, използвани по нетрадиционен начин. От гранат до кварц, от турмалин до топаз, хроматизмът на света Pomellato е свързан с поетична гама от камъни, като към репертоара се добавят нови, точно както речникът се разширява с течение на времето. Pomellato, накратко е неконвенционална, защото донесе моден подход към фините бижута. „Да си толкова близо до модата, като морал, в модна столица, като Милано, ни стимулира безпрецедентно на ниво изобретателност „, заключава Стефано Кортецчи. Което по някакъв начин затваря кръга, докато го оставя отворен.

Неконвенционалността е същността на всичко, което носи печата на Pomellato. Това обаче никога не е иновация заради самата иновацията, като такава.Това е желание да се преодолеят границите, като се разчита на превъзходна техника и на най-красивите материали за създаване на безкрайно модерни красиви елементи, чиято крайна цел е да разкрасяват дамите. Неконвенционалността в крайна сметка е същността на красотата.

Съчетанието между страст, отдаденост и модерна артистичност придават на колекциите на Pomellato темпераментност, харесвана по цял свят. Колекциите на марката са пет всяка със свой собствен характер.

NUDO

NUDO MAXI SOLITAIRE by Pomellato_diamonds
2017 - NUDO Pendants
NUDO MAXI SOLITAIRE by Pomellato_brown diamonds_2
2017 - NUDO Rings by Pomellato_cold hues_1

NUDO

Величието на един скъпоценен камък, блестящият уникален цвят и игривостта на формата на съвършена несиметричност и чувствена неконвенционалност са черти, които правят NUDO найчистия носител на всички ценности на Pomellato с нестихващ успех.

Серията стартира през 2001 г., като изключително изтънчена и неустоима. И до днес тя е една от най-продаваните линии на марката. NUDO е в безкраен стремеж към сложни нюанси, което е резултат от страстното и целенасочено подбиране на правилните камъни, понякога трудно достъпни. Простотата е найтрудната цел да се постигне. Тя изисква творчество и смелост. NUDO притежава и двете, и превръща, тези качества в чиста, емоционална привлекателност. NUDO е динамична,също, като модата: постоянно смесва, миксира и съпоставя, продължава да се развива като не отстъпва от своята характерна индивидуалност. NUDO е извън времето, модерна, точно като Pomellato.

NUDO ASSOLUTO e макси колекцията за незабравимо въздействие, изблик на цветове, форми и обеми.

RITRATTO

2017 - RITRATTO Rings by Pomellato_London blue topaz
2017 - RITRATTO Rings by Pomellato_amethyst
2017 - RITRATTO Rings by Pomellato_rose quartz

RITRATTO

Портрет на необичайната красота.

Необичайната красота на плавното движение заловена в камък със смело присъствие, колекцията чертае линията между разкошното минало и винаги променящото се настояще, слагайки персоналноста на жената на първо място, давайки единствено форма на ценностите на Pomellato.

VICTORIA

2017 - VICTORIA Earrings by Pomellato
2017 - VICTORIA Rings by Pomellato_cacholong_jet

VICTORIA

Чувствена елегантност

Чувствената мистерия и чаровното заклинание на черното са вечни.Балансът на излишъка и сдържаността се трансформират в абсолютна изтънченост.VICTORIA прдставя тези качества в бляскава линия бижута, която чертае без усилие мост между съвременния стил и Викторианската ера с драматично чувство.

ТАNGO

TANGO earrings by Pomellato
2017 - TANGO COLOUR by Pomellato
TANGO sautoir brown diamonds by Pomellato

ТАNGO

Блясък

Представя най-високите възможности експертното, докато търсят чистотата и най-необикновнните прояви на красота е мисията на Pomellato.Колекцията е извън обичайното във всяко чувство с акцент на допълнителното.

CAPRI

2017 - CAPRI by Pomellato_ceramic
Capri Rings by Pomellato_Ceramics (3)
Capri Rings by Pomellato_Ceramics (2)

CAPRI

Свежа Женственост

Едно вечно лято обгърнато в слънчеви лъчи, средиземноморска атмосфера от остров Капри, с уникалните си и незабравими пейзажи носещи емблематична жизнерадост: CAPRI улавя същността на свежата женственост в колекция, която се върти около игриво съпоставяне на прохладни цветове, матови и прозрачни скъпоценни камъни, осветени с нотки на розово злато и заредени с изтънчената лекота на слънчево безгрижие. Пръстените и обеците в естествен тюркоаз и корал с оформени камъни като венчелистчета и бели диаманти като искрящи лъчи от светлина, перфектно обединяващи магията на колекция, която изразява сливането между природа и въображение, спонтанни ефекти занаятчийско майсторство.

M’AMA NON M’AMA

M'AMA NON M'AMA bangles by Pomellato_
2017 - M'AMA NON M'AMA by Pomellato

M’AMA NON M’AMA

Играта на любовта представя диалога на любовта в младежка колекция от елегантни модели в деликатни размери и цветове.

Фото: PR

Redaktor2 Author