Pomellato вече и в София

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Синоним на креативност и многоцветност, Pomellato е основана в Милано през 1967г. от Pino Rabolini – наследник на златарстко семейството. Въвеждайки философията на prêt-à-porter в консервативния свят на бижутата, Rabolini прави революция в бижутерския бранш, като създава Pomellato с непозната до този момент напредничевост в бижутата и специфична идентичност. Петдесет години по-късно фирмата продължава да се отличава с дизайн и прецизност в изработката не само в Италия, но и в целия свят.

Pomellato отвори първия и единствен в Източна Европа корнер в София в бутик LA TIARA. Случаят бе отбелязан с шумно парти, на което журналисти, извeстни личности и много от клиентите на бутика присъстваха и разгледаха бижутата с цветни камъни.

Главният изпълнителен директор на компанията Сабина Бели каза: “Светът на фините бижута може да бъде доста консервативен, по отношение на ценности и естетика, но не и за Pomellato. Да бъдем неконвенционални, всъщност е определяща черта за нашата марка.Pomellato е различна марка: гордо и без съмнение – разказва тя. – Нашите цветове са игриви, дизайнът ни е непредсказуем и бижутата ни са нещо, което жените купуват за себе си, като награда. Аз съм го правила за себе си много пъти и съм усещала вкуса на наградата, но и на огромното удоволствие на свободата, което идва с избора на бижу, което не е показност, нито има за цел да изразява богатство и статут. Pomellato е за красотата да бъдем себе си.

Pomellato е горда миланска марка. Много малко модни къщи могат да се гордеят, че изработват моделите в специализирано, вътрешно ателие в сърцето на града. С ненадминато внимание към детайла,бижутата Pomellato са истинко изкуство , чието майсторство носи духа на Милано. Нашите NUDO пръстени могат да се комбинират по различни начини и да изглеждат както ежедневно, така и вечерно. Pomellato притежава отличителния нюх за вечния модернизъм.

Стефано Корецци, майстор на камъни

поезията на камъните

Интензивна палитра от изключителни цветове, усилени от необичайни форми е неповторимата класика на Pomellato. Азбуката на тази все по-развиваща се, все по-разширяваща се формулировка се крие в камъните. Изборът на нетрадиционни камъни и тяхното полагане преминава през въображението на бижутера и както при художника оставя своя подпис върху бижуто.Точно като подпис на художника е дълбоко вграден в средата, която използва, и начина, по който го прегъва в собствените си капризи, така че Pomellato става възможно с точен избор на скъпоценни камъни, използвани по нетрадиционен начин. От гранат до кварц, от турмалин до топаз, хроматизмът на света Pomellato е свързан с поетична гама от камъни, като към репертоара се добавят нови, точно както речникът се разширява с течение на времето. Pomellato, накратко е неконвенционална, защото донесе моден подход към фините бижута. „Да си толкова близо до модата, като морал, в модна столица, като Милано, ни стимулира безпрецедентно на ниво изобретателност „, заключава Стефано Кортецчи. Което по някакъв начин затваря кръга, докато го оставя отворен.

Неконвенционалността е същността на всичко, което носи печата на Pomellato. Това обаче никога не е иновация заради самата иновацията, като такава.Това е желание да се преодолеят границите, като се разчита на превъзходна техника и на най-красивите материали за създаване на безкрайно модерни красиви елементи, чиято крайна цел е да разкрасяват дамите. Неконвенционалността в крайна сметка е същността на красотата.

Съчетанието между страст, отдаденост и модерна артистичност придават на колекциите на Pomellato темпераментност, харесвана по цял свят. Колекциите на марката са пет всяка със свой собствен характер.

NUDO

NUDO

Величието на един скъпоценен камък, блестящият уникален цвят и игривостта на формата на съвършена несиметричност и чувствена неконвенционалност са черти, които правят NUDO найчистия носител на всички ценности на Pomellato с нестихващ успех.

Серията стартира през 2001 г., като изключително изтънчена и неустоима. И до днес тя е една от най-продаваните линии на марката. NUDO е в безкраен стремеж към сложни нюанси, което е резултат от страстното и целенасочено подбиране на правилните камъни, понякога трудно достъпни. Простотата е найтрудната цел да се постигне. Тя изисква творчество и смелост. NUDO притежава и двете, и превръща, тези качества в чиста, емоционална привлекателност. NUDO е динамична,също, като модата: постоянно смесва, миксира и съпоставя, продължава да се развива като не отстъпва от своята характерна индивидуалност. NUDO е извън времето, модерна, точно като Pomellato.

NUDO ASSOLUTO e макси колекцията за незабравимо въздействие, изблик на цветове, форми и обеми.

RITRATTO

RITRATTO

Портрет на необичайната красота.

Необичайната красота на плавното движение заловена в камък със смело присъствие, колекцията чертае линията между разкошното минало и винаги променящото се настояще, слагайки персоналноста на жената на първо място, давайки единствено форма на ценностите на Pomellato.

VICTORIA

VICTORIA

Чувствена елегантност

Чувствената мистерия и чаровното заклинание на черното са вечни.Балансът на излишъка и сдържаността се трансформират в абсолютна изтънченост.VICTORIA прдставя тези качества в бляскава линия бижута, която чертае без усилие мост между съвременния стил и Викторианската ера с драматично чувство.

ТАNGO

ТАNGO

Блясък

Представя най-високите възможности експертното, докато търсят чистотата и най-необикновнните прояви на красота е мисията на Pomellato.Колекцията е извън обичайното във всяко чувство с акцент на допълнителното.

CAPRI

CAPRI

Свежа Женственост

Едно вечно лято обгърнато в слънчеви лъчи, средиземноморска атмосфера от остров Капри, с уникалните си и незабравими пейзажи носещи емблематична жизнерадост: CAPRI улавя същността на свежата женственост в колекция, която се върти около игриво съпоставяне на прохладни цветове, матови и прозрачни скъпоценни камъни, осветени с нотки на розово злато и заредени с изтънчената лекота на слънчево безгрижие. Пръстените и обеците в естествен тюркоаз и корал с оформени камъни като венчелистчета и бели диаманти като искрящи лъчи от светлина, перфектно обединяващи магията на колекция, която изразява сливането между природа и въображение, спонтанни ефекти занаятчийско майсторство.

M’AMA NON M’AMA

M’AMA NON M’AMA

Играта на любовта представя диалога на любовта в младежка колекция от елегантни модели в деликатни размери и цветове.

Фото: PR

Redaktor2 Author