Men in the Kitchen с първа авторска вечеря

Броени дни преди големия финал на MasterChef по bTV ( 29 май) новото трио от кулинарното шоу Men in the Kitchen – Даниел Радойков, Кольо Минчев и Николай Немигенчев – посрещнаха повече от 120 души на първата си авторска вечеря.

Дебютното събитие за най-големите почитатели на предаването се проведе в ресторант със страхотна гледка към нощна София и включваше четиристепенно авторско меню със сезонни български продукти. Гостите опитаха амюз буш, състоящ се от желирано гаспачо с фламбирана скарида, маринован в портокалови кори гъши дроб и сладко от смокини върху домашно изпечен брьош, както и сюзме – вид крема сирене, оваляно в запечен шам фастък с билки. Предястието съчетаваше агнешки момици на сю вид с прясно мляко и билки,  сорбе от краставица и билки, мус от кисело мляко и мурсалски чай. Мъжете в кухнята сервираха основно ястие от лозови сарми с нахут и дърпано агнешко месо, приготвено по бавна технология с отлично подбран букет от билки, речен син рак с пролетна туршия. За десерт гостите се насладиха на нетрадиционен чийзкейк с домашно приготвен конфитюр от вишни.

Даниел, Кольо и Николай пренесоха настроението от гладиаторската арена на MasterChef със специални игри за гостите, които трябваше да нарежат на перфектни кубчета лук, морков и картоф, да премерят „на око“ 200 г леща, боб и 40 г захар и да сглобят сами сладкото изкушение с бисквити, крем от сирена и сос от пресни плодове. Участниците в предизвикателствата бяха избирани на томболен принцип и получиха специални награди от кулинарите на MasterChef – кухненски дъски и селектирано вино.

Победителят в играта на bTV Radio – Росица Велеславова, сподели, че е много щастлива от късмета да спечели двоен куверт за гурме вечерята, а очакванията й за уникалното преживяване да опита красивите ястия, което е гледала на малкия екран в MasterChef, са напълно удовлетворени. В края на вечерта Men in the Kitchen споделиха, че се чувстват точно на място в професионалната кухня и благодариха на домакина си – Chef Калоян Добрев и целия му екип за гостоприемството и доверието.

hello Author