Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА КОЖНИЯ РАК - СТАНЕТЕ SKINCHECKER

06.06.2017

На слънчево градинско парти в столичната клиника Aesthe Clinic Beauty (ул. „Оборище“ 10) La Roche-Posay отбеляза началото на ежегодната кампания за превенция на кожния ракСтанете Skin Checker”. Д-р Радина Денкова откри събитието, споделяйки гледната точка на дерматолозите по темата. Гостите на събитието - журналисти и топ блогъри, получиха безценни съвети как да предпазват кожата си от вредните слънчеви лъчи, а всеки желаещ да провери на място своите бенки беше грижливо прегледан с дерматоскоп и консултиран в кабинетите на д-р Десислава Лекова, д-р Делчева и д-р Райкова.

Целта на инициативата СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ / SAVE YOUR SKIN”е да запознаe всеки с начините, по които може сам да участва в превенцията на кожния рак.

Първо - да проследява кожата и бенките си като използва метода „ABCDE“. Разработен от топ дерматолози, методът обръща специално внимание на пет белега на бенките, които трябва да се следят: асиметрия, граници, цвят, диаметър и еволюция. През месеците юни и юли дерматолози от 21 града в България партнират на La Roche-Posayи всеки желаещ може да се консултира напълно безплатно със специалист в своя град (по определен график, публикуван тук).

Отговорността към здравето на кожата насърчава хората да се информират и да търсят начини да се предпазват от вредите на слънчеви лъчи.

Глобално проучване показва, че 52% от хората никога не са преглеждали бенките си при дерматолог, а 73% не прилагат защитни продукти върху лицето си.

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. Данните сочат, че всяка година са диагностицирани над 200 000 нови пациенти с рак на кожата.

Добрата новина е, че има начини за превенция (доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от излагането на слънце). Също така 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме. А установяването е по-лесно от други видове рак, тъй като кожният рак е видим за окото.

Повече информация за кампанията и безплатните дерматологични прегледи може да откриете на сайта на La Roche-Posay - www.laroche-posay.bg/saveyourskin

И не забравяйте доброто поведение когато сте на открито, както и фотопротекторите ANTHELIOS XL на La Roche-Posay, които покриват европейските стандарти по качество, клинични изследвания и резултати.

 


Анкета