Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

СТАРТИРА КОНКУРС ЗА СЦЕНАРИЙ НА КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ

05.06.2017

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм с цел да подпомогне млади български автори и режисьори на късометражни филми в реализацията на техните творби.Конкурсът е отворен за участници на възраст до 35 години.Сценариите трябва да са свързани по един или друг начин с темата на конкурса за 2017г. - „Контрол”.Приемат се текстове с дължина до 20 000 печатни знака, за всички видове филми - игрални, анимационни, документални, експериментални.Краен срок за изпращане на сценариите: 31.07.2017г.Професионално жури ще оцени проектите и ще връчи няколко отличия през м. септември:

Награда за най-добър сценарий в размер на 1000 лева, осигурена от Screening Emotions (http://screeningemotions.com/bg/);

Награда за най-добър филмов проект, предоставена от европейската асоциация NISI MASA – участие във финалния уъркшоп по сценарно описане и пичинг пред европейски продуценти в рамките на European Short Pitch през януари 2018г. (http://esp.nisimasa.com/);Пълният регламент на конкурса и формуляр за участие могат да се прочетат в страницата на Българско кинообщество:

http://filmsociety.bg/konkurs-za-scenarii
Анкета