Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Свети Влас – Защото е трудно човек да се откаже от хубавите емоции...

16.05.2017

Обичам Южното Черноморие от години, но любимо място ми е Свети Влас. Няма да крия, че ми е слабост, затова този брой ще ви отведа на Пристанището, което посетих и през зимата няколко пъти, за да не забравя емоцията, която живее там дори когато всичко е затворено. Но няма да пиша за красивата тишина, чистия пясък и прозрачната вода, а за най-голямата изненада, която открих в края на април на последния си инфотур, преди да започне истинската ваканция, която успях да планирам по дати и на място.

Малко след старта на сезона (който започна на 1 май) се очаква да отвори най-новото бижу на „Марина Диневи”. LOFT Beach Bar&Dinner го забелязах още в процеса му на изграждане върху кейовата стена до бариерата към яхтения пристан след открития фитнес, перпендикулярно на плажа. Попитах веднага, защото мястото е със заявка за мой нов фаворит, и разбрах, че LOFT е с концепция едновременно да е дневен бийч клуб с парти атмосфера и вечерен чил ресторант с фюжън меню и персонализирано обслужване. Непосредствената близост на вълните със сигурност раждат усещането за романтика и лято още по-силно тук.

Обичам новостите, особено когато са на плажа, защото той е място за релакс и парти, а лятото за емоции и храна. Огледах се веднага за още ново и... Другата новост е разширението на ресторант „Мармалад” върху открития басейн на хотел “Палас-Марина Диневи”. Страхотното място изгражда аквабар и суши бар около правоъгълния басейна, които изцяло ще го обслужват и ще привличат неголям брой външни гости. От екипа на ресторанта ми довериха, че и през деня, и вечерта тук ще се сервира суши, по наше мнение най-доброто на Марината.

Макар да съм добър масажист за приятелите и познатите, обичам да ходя на СПА. Оказа се, че спа центърът в „Диневи Ризорт” вече е под управлението на PARADISE BEAUTY & SPA. Знам, че професионалният екип на спа веригата управлява 5 спа центъра, всички от тях в знакови хотели в цялата страна. Разположен върху 600 кв. м в рамките на комплекс „Арена”, центърът има прекрасни хамам процедури, спа ритуали, азиатски масажи, антицелулитни и таласо програми, екзотични спа пакети, поднесени от терапевти от България, о. Бали и Тайланд.

Важно ми беше да се подсигуря с информация, че медицински център “Д-р Маджуров” в рамките на комплекс “Арена” и това лято ще работи денонощно. В него има освен специалисти така също и рентген, лаборатория и 6 специализирани кабинета, включително педиатър.

Връщам се пак при хората на пристанището, за да науча, че отново ще има всяка вечер разнообразие от храна и настроение: ще надграждам емоциите с рибните специалитети в ГЛОРИЯ МАР, разпускам бохемски с наргиле в ХАРЕМ МАРИНА, моята Гърция ще е в ПОСЕЙДОН, приятелите любители на стека ще ги оставям в РОЯЛ ГРИЛ, докато се радвам на руските вкуснотии при МАРИ ИВАНА. Годишнината на любовта планувам в изисканата обстановка на АДМИРАЛ, но рождения ден ще отбележа на плажна в ЛА ВЕРАНДА. Ясно е, че приятелите ще откривам в ПЛАНЕТ ЯХТ, но емоции ще се раждат и в НОТИ пиано бар.

Факт е, че вече не издържам всяка вечер на парти, а за моето чиллаут настроение има бар ЛА ПЛАЯ.

Преди да съм начертал програмата и резервирал юнската седмица в комплекс “Диамант”, юлската в комплекс ОЛИМП, а август едно студио само за мен в „Долче Делукс”, едно момче ми сподели, че на пристанището това лято ще се чартират 5 моторни яхти, като едната от тях е Feretti 830 - най-луксозната яхта под български флаг, на разположение за еднодневни или по-дълги чартъри. Известно е, че при тях са най-опитните капитани и екипажи на южното крайбрежие, които осигуряват запомнящо се плаване от и към брега на Св.Влас.

И на финал да спомена нещо рекламно: в края на май ще стартира и новият сайт на „Диневи Ризорт” за летни и зимни почивки на адрес www.dineviresort.bg с възможност за онлайн резервиране и разплащане и с панорамни разходки от всички комплекси и видове апартаменти, обединени в Tourmake продукт.

Ще се видим във Влас!

Пътешественикът

Публикувано в списание HELLO! България брой 5 (157).

Всички права са запазени!

 


Анкета