Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Химичка е новата Мис САЩ

15.05.2017

Миналата нощ в Лас Вегас се проведе конкурса „Мис САЩ 2017“. Най-красивата американка стана 25-годишната Кара Макълоу от окръг Колумбия. Кара е завършила университета в Южна Каролина степен бакалавър в специалност химия и в по-точно, радиохимия. Кара работи в Комисията за ядрено регулиране на САЩ и участва в кампания за увеличаване на популярността на науката сред децата.

„Изключително съм благодарна за тази възможност. Искам да призова всички жени да следват мечтите си, независимо в каква сфера са те, и да повярват, че всичко е възможно, ако положиш усилия“, казва Кара веднага щом получи короната си.

Обикновено участничките в конкурса отговарят на ред въпроси, най-вече свързани със социалните проблеми. По отношение на правата на жените в света Кара казва, че предпочита думата равноправие пред феминизъм.

В конкурса участваха момичета от 51 щати. Сред красавиците имаше адвокати, предприемачи, активистки за правата на жените и други социално активни дами. След „Мис САЩ“ Кара има възможността да се бори за титлата „Мис Вселена“.

ФОТО: Instagram/@missusa


Анкета