Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Над 2500 деца участваха в игрите на “Музейко” и Lidl

15.05.2017

Повече от 2500 деца и родители изписаха хиляди любими думи по време на третата „Lidl неделя в “Музейко”. Този път тя беше посветена на буквите и българския език. С най-атрактивните от тях ще бъде изготвена специална изложба по случай Деня на славянската писменост и култура на 24 май.

Най-голям интерес предизвика серията от артистични четения, които пренесоха децата в незабравимите приключенията на книжката „Чорапът, който промени света“ от Здрава Каменова. Малчуганите имаха възможността да нарисуват главния герой, да изработват книгоразделители, както и да изписват любимата си дума.

Най-активните любители се включиха в спортни инициативи с образователни елементи, организирани от сдружение „BG Бъди активен“. Други преоткриха връзката между буквите и витамините и се запознаха със значението им за здравето.

Като всяка втора неделя от месеца всички желаещи посетиха научния център на символичната цена от 2 лева, както за малки, така и за големи. “Lidl неделя в „Музейко” цели чрез серия от активности да подпомогне родителите в грижата за пълноценното и здравословно израстване на децата. Инициативата се фокусира върху три основни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите.

Фото: PR


Анкета