Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Деси Бакърджиева и Поли Генова опитаха от новите вина New Bloom

28.04.2017

Винарска изба “Съединение“ представи новата си корпоративна идентичност и име - New Bloom Winery. Мултисетивната вечеря бе подготвена от топготвача Андре Токев, а вината бяха представяни от Слави Райчев, един от водещите български сомелиери и вицепрезидент на Асоциацията на сомелиерите в България. Над 300 гости на събитието опитаха четири от ключовите вина на избата – бялото New Bloom, розе Verano Azur, червено Pixels и червено F2F. За доброто настроение на гостите се погрижи Мария Силвестър, а първите наздравици бяха вдигнати от певицата Поли Генова и актрисата Десислава Бакърджиева.

Изба New Bloom Winery e изградена в град Съединение. Всички лозови масиви на производителя – близо 6000 дка се намират в Тракийска низина. Винарната прави модерни вина за модерни градски хора. Избата вече има наложени и харесвани винени серии. Verano Azur е младежкият бранд вина на New Bloom Winery. Тази серия е свежа, предназначена на онези консуматори, които откриват света на виното. Pixels e от изцяло едносортови вина и се отличава с иновативния си дизайн. Сред вината с тази марка има и пенливо от сорта Глера, което се затваря с иновативна тапа за многократна употреба, която при всяко отваряне запазва специфичния пукащ звук. F2F (Face 2 Face) е по-високият клас вина на New Bloom Winery, които могат да се открият в най-добрите заведения. По време на събитието избата представи и най-новите си вина New Bloom. Засега тя включва бяло и розе. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне – съчетание на двата най-познати и наложени бели сортове. Една-четвърт от бленда ферментира в дъбови бъчви. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Сомелиерът Слави Райчев го описа като „елегантно, ефирно, запомнящо се вино, което може да намери своето място по всяко време на деня”. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира.

„Мит е, че виното е само за дами или, че мъжете не пият розе. И по света, а вече и у нас, виното събира все повече привърженици. С отличното си качество тези две вина са подходящи, както за жените, така и за мъжете”, коментира сомелиерът Слави Райчев. Те имат приятен хармоничен вкус и са чудесен избор за пролетта и лятото.

Освен с традиционни и познати сортове избата разработва и редки за България като Дорнфелдер, Регент и Глера. Качеството на продуктите е оценено в над 20 държави, в които се изнася виното на New Bloom Winery.

Фото: PR


Анкета