Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Първата игрална продукция по National Geographic „Геният“

20.04.2017

 

На специално събитие снощи беше представена първата игрална продукция по National Geographic „Геният“. На частната прожекция  присъстваха: Асен Ненчев, Изпълнителен директор на София Тех Парк – той представи партньорството между София Тех Парк и Fox Networks Group Bulgaria. Интересен факт е, че г-н Ненчев е сред най-голeмите почитатели на образователния канал и на списание „National Geographic”, като най-старият екземпляр в колекцията му е брой на списанието от септември 1922 г., годината, в която се развива действието в началото на първи епизод от поредицата. Сред гостите беше и Никола Каравасилев, докторант по Астрофизика във Физическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Десислава Димова, докторант в катедра Атомна физикавъв Физическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Младите учени разказаха за живота на прочутия физик, като споделиха любопитни и малко известни факти за него.

Събитието уважиха още медии и приятели на популярния канал. 

В 10 епизода поредицата „Геният“ разказва историята на Алберт Айнщайн, навярно най-великият учен и гений на 20-ти век. National Geographic ще разкрие какъв е човекът зад брилянтния ум, като повдигне завесата над бурния му, турбулентен и сложен личен живот в контекста на историческите събития около Втората световна война. Снимките са реализирани в Прага, където самият Айнщайн е живял и преподавал известно време.  Поредицата е базирана на книгата на Уолтър Айзъксън „Айнщайн“. Световната премиера ще се излъчи в 171 страни по света на 45 езика. 

 

В главната роля е носителят на „Оскар“ Джефри Ръш („Речта на краля“, „Карибски пирати“). Младият Алберт е изигран от Джони Флин, който влиза в образа на гения преди да достигне световна популярност, а актрисата Емили Уотсън („Крадецът на книги“)  изпълнява ролята на втората съпруга на Айнщайн и негова първа  братовчедка – Елза Айнщайн. Изпълнителни продуценти са носителите на „Оскар“ Брайън Грейзър и Рон Хауърд.

 

Телевизионната премиера за България е на 23 април (неделя) от 21:55 ч.


Анкета