Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Рециклирани и устойчиви материали в основата на новата колекция H&M Conscious Exclusive (Парти ГАЛЕРИЯ)

13.04.2017

в шоурума на H&M бе представена новата колекция H&M Conscious Exclusive 2017, чиито основни акценти са красотата и чувствеността. Всеки модел е изработен от рециклирани и устойчиви материали, включително BIONIC® – фин полиестер, получен изцяло от рециклирана пластмаса от крайбрежни отпадъци.

 

Ексклузивното събитие събра на едно място медии, модни блогъри и известни личности, сред които Сани Жекова, Дивна, Михаела Филева, близначките Alex&Vlady, Сантра, група Jeremey? и още почитатели на отговорното отношение към модата.

 

Всеки модел от дамската колекция Conscious Exclusive носи свежестта на пролетта и духа на устойчивостта, без компромис по отношение на стил и качество. Водещият модел от колекцията – ефирна плисирана рокля, изработена от иновативния материал BIONIC®, бе представен с инсталация, показваща как пластмасовите отпадъци могат да бъдат преработени и превърнати в красиви облекла.

Освен дамски облекла, за първи път колекцията включва и селекция от мъжки модели, които ще се продават ексклузивно онлайн на hm.com., както и избрани облекла за деца. Също така, за първи път Conscious Exclusive включва и набор от три екологично сертифицирани парфюмни масла.

 

Ежегодната линия Conscious Exclusive показва как добрият стил може да включва грижа за планетата и да помогне за опазването ѝ в бъдеще. Тя е важна стъпка на компания H&M по пътя към едно по-устойчиво бъдеще. От всички продукти, предлагани към момента от H&M на пазара, 26% са произведени от устойчиви материали, като целта на компанията е всяка година да увеличава този дял, достигайки до 100% през 2030 година

 

Колекцията, създадена за специални случаи, ще се появи на 20 април в избрани магазини на H&M в целия свят – в България, в магазин H&M на бул. Витоша 6 от 09:00 часа, както и онлайн на hm.com от 11:00 часа.


Анкета