Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Близките на Хийт Леджър за последните му дни

13.04.2017

Изминаха 9 години, откакто Хийт Леджър почина на 28-годишна възраст след свръхдоза. Предстои да излезе документалния филм I Am Heath Ledger, приятелите и семейството му проговориха за талантливия австралийски актьор и споделиха спомени от последните му дни.

През последните седмици от живота си, Хийт опитваше да се справи с раздялата си с Мишел Уилямс – майката на тогавашната им 2-годишна дъщеря Матилда. Освен това той снимаше филма „Сделката на доктор Парнасъс“ и страдаше от пневмония и безсъние. Той беше „изтощен емоционално и физически“, сподели неговият приятел и съквартирант Гери Гренел.

„Липсваше му неговото момиче, семейство и малкото му момиченце – отчаяно искаше да я види, да я подържи, да си играе с нея. Той беше отчаяно нещастен, отчаяно тъжен.“

Документалният филм трябва да излезе на 27 май. Той ще ни позволи да надникнем зад кулисите на живота на Хийт. Ще бъдат включени видеокадри, заснети от самия актьор, както и интервю със семейството му. Сестра му Кейт Леджър вярва, че той ги е снимал за Матилда. „Можем да й разказваме, но когато има възможност да проследи движенията и израженията му, сякаш в действителност е заснел документален филм за себе си и го е монтирал за нея“, разказва Кейт. „Все още се чувствам свързана с Хийт. Усещам връзката си с него чрез красивата му дъщеря Матилда. Когато Хийт беше наоколо, тя приличаше толкова много на него, че казвахме: „Тя е Хийт с къдрички“. Сега всичко, което прави, начина, по който кара скейтборд, ми напомня на Хийт. Първите пет години всеки път, когато я видех и се просълзявах, но сега мога да бъда щастлива и да усещам енергията на татко ѝ чрез нея“.

Продуцентът на I Am Heath Ledger Мат Амато, който е един от най-близките приятели на Хийт, сподели, че бащинството е било напълно „естествено“ за звездата. „Той знаеше какво да прави с бебето. Казвах му: „Как се чувстваш толкова добре с това?“, а той ми отвръщаше: „Ами, поглеждам я и се опитвам да бъда нея и да разбера от какво се нуждае.“ Надявам се да си спомня начина, по който я въртеше наоколо, наричаше я с мили имена, и вълнението ѝ, когато го виждаше. Те наистина направиха нещо чудесно.“

Фото: Instagram/@iamheathledger

 


Анкета