Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Елизабет II на откриването военен паметник

10.03.2017

Кралицата на Обединеното кралство беше придружена от няколко члена на британското семейство, включително от принц Уилям и Кейт Мидълтън. Заедно те станаха свидетели на историческото откриване на военен паметник.

Принц Филип, принцеса Ан, принц Хари, принц Чарлз и херцогинята на Корнуол, принц Едуард и графинята на Уесекс също присъстваха на събитието, което почете въоръжените им сили и гражданите, служили по време на Войната в Персийския залив и конфликтите в Ирак и Афганистан.

Около 2 500 гости, сред които министър-председателят Тереза Мей, бяха поканени, както и представители на ветераните, военните, опечалените семейства, благотворителните работници, граждани и политици.

Скулпторът Пол Дей създаде паметник, разположен в Victoria Embankment Gardens в сянката на сградата на Министерството на отбраната. Мемориалът, който не е предназначен да се фокусира върху загиналите, не носи имена, а ознаменува тези, които са служили на страната си.

Кралицата, беше облечена с палто в цвят „кралско синьо“, и имаше важната задача да свали покривалото на военния паметник, докато членовете на кралското семейство наблюдават този исторически момент.

Фото: Twitter/@RoyalFamily


Анкета