Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Pixels с три специални предложения за Деня на влюбените

14.02.2017

Удивителен е индивидуалният подход, когато трябва да сe отговори на въпроса - кои са хубавите вина? За да разпознаем едно вино като качествено, трябва да имаме известни умения в дегустирането. Малко неща са необходими обичайната консумация да се превърне в дегустация: едно усилие за внимание и изучаване на впечатленията.

За съжаление, или пък не, съвременната наука и най-прецизната техника не са в състояние да заменят човека. Човешкото око улавя един милион цветни тонове, докато прецизният спектрофотометър – едва 40% от тях. Затова техниката за дегустация на вина следва йерархията на сетивата: зрение – обоняние – вкус.

Какъвто и сорт да изберете, ако той ви носи наслада, не би имало голямо значение дали сте професионалист или любител дегустатор. Търсете подходящото за вашия вкус сорт вино, което пасва на обстановката, компанията и храните, с които го дегустирате. Така например тази вечер, в която ще празнувате любовта с половинката си или просто ще почетете деня на винения покровител Трифон Зарезан, бихте могли да изберете по-изискани вина, които предлагат различна и нова емоция от това, което консумираме в ежедневието си.

Предлагаме ви да заложите на серия вина, която заслужава да влезе в списъка ви за специални поводи, но и не само. Тя предлага многообразие от хармонични вкусове в пет серии - Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rose Grenache и Glera Brut Sparkling Wine, направени от изцяло сортови вина.

В деня на любовта обаче ви предлагаме да се доверите на три от открояващите се вкуса, с които PIXELS ще подсили емоцията ви от вечерта:

Първо ще ви представим червеното вино от сорт Cabernet Sauvignon реколта 2014, което предлага безупречна палитра от малки елементи във вкуса и аромата си. Изборът на именно това вино е добре мотивиран от факта, че то е чудесен комплимент към обичайните за сезона храни и нашата традиционна кухня. Съчетава се апетитно с червени меса, избрани колбаси, барбекю, бекон и зрели сирена. Притежава красив рубинен цвят с еволюция. Показва приятен букет от плодови аромати – синя слива, касис, вишна и елегантна барикова зрялост с нюанси на шоколад, ванилия и сладки подправки. Вкусът има добра структура, свежа дължина, хармония и мекота, с апетитен финал и траен послевкус. Освен вкусови качества, то има и силно пазарно предимство със своята първа у нас тапа ArdeaSeal - цялостна система за предпазване на виното от външни въздействия. Иновативната тапа дава обещание да запази качествата в цялата партида, а факта, че може след отваряне на виното да се използва многократно, я прави идеална за консумация и у дома.

Розовото вино от сорт Grenache 2015 е произведено в стила на вината от Прованс, а неговия цвят е елегантен - тип „сьомга”. На нос се усеща плодов финес с нотки на passion fruit, гранадила, бяла круша и тропическо ухание. Вкусът има свежо начало, апетитни киселини, много добра структура и дължина. Сочен и емоционален финал с пикантен спомен. Много важно е да наблегнем и на факта, че гроздето е специално подбрано за производството на това розе. То се предлага в дизайнерска бутилка, произведена във Франция, със стъклена тапа Vinolok, която е за многократна употреба и позволява виното да се съхранява в идеално състояние преди и след отварянето му.

Интересен, достъпен и дори аристократичен прочит на винените традиции предлага PIXELS Sparkling Glera реколта 2013. То е пенливо, свежо и вкусно, каквато е новата модна тенденция по света. Ценителите и познавачите на този стил вина се наслаждават целогодишно на специфичния им вкус и усещането, което носят през всеки един сезон в комбинация от всякакви храни. Подобни вина се определят като тренди, както от винените любители, така и от кулинарните, защото са отличен комплимент към храната, съчетавайки се изненадващо добре с множество изискани и дори наши традиционни блюда.

Пенливото вино PIXELS Glera има чист светложълт цвят, нежен плодов аромат на зелена ябълка и балансирана киселинност и тяло. То се прави изцяло от собствени масиви на сорта глера, характерни и познати на света от градчето Просеко в Италия. Освен вкусовите качества на този сорт, предимство му носи олекотената еко бутилка, в която се съхранява, както и иновативната тапа ZORK, с която се гарантира запазването на неговите вкусови характеристики и пенливостта до няколко дни след отваряне. Консумира се самостоятелно като аперитив или в комбинация с множество различни блюда. Не случайно английският търговски гигант за милионери Harrods извежда шампанизираните напитки на първо място по продажби в сектора винени напитки вече няколко поредни години. Ако го намерите на винените рафтове в големите вериги у нас, ви препоръчваме горещо да го опитате за празниците.

Фото: PR


Анкета