Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Кайли Миноуг спечели съдебната битка срещу Кайли Дженър

08.02.2017

Телевизионната риалити звезда Кайли Дженър опита да направи първото си име своя търговска марка в САЩ, но усилията ѝ срещнаха съпротива на австралийската поп звезда Кайли Миноуг. Дългата съдебна битка помежду им приключи и 48-годишната певица излезе победителка.

По данни на Mail Online агенцията United States Patent and Trademark Office е отхвърлила молбата на Дженър. Съдебното дело започна през април 2015, когато звездата от Keeping Up with the Kardashians опита да регистрира KYLIE като бранд за рекламни услуги.

В отговор изпълнителката на I Should Be So Lucky се възпротиви по съдебен път през февруари 2016. Екипът ѝ заяви, че търговското име може да предизвика объркване и „вреда“ на певицата. Те отбелязаха, че поп звездата е „изпълнител, хуманитарен помощник и активист“, която вече притежава своя свързана с името Кайли марка в САЩ.

Тя включва разнообразие от услуги и стоки, бижута, кукли, играчки, мебели и дрехи. Кайли Миноуг притежава и сайта kylie.com от 1996 – година преди Кайли Дженър да се роди. От 80-те години поп звездата е позната сред почитателите си с първото и име и екипът ѝ твърди, че то е фундаментална част от идентичността ѝ.

Фото: GTRES


Анкета