Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Том Хидълстън се извини за речта си на „Златен глобус“

10.01.2017

Звездният актьор Том Хидълстън се извини заради речта, която изнася на 74-тата церемония по връчването на наградите „Златен глобус“. Той призна, че се е изразил не особено елегантно.

Холивудската звезда получи статуетка заради главната си роля в сериала „Нощният мениджър“. Приемствената му реч не беше приета добре. В нея той разказа история за времето, което прекара в Южен Судан, за което сам се поздрави.

Том се обърна към почитателите си чрез Facebook публикация. „Бих искал да кажа... Абсолютно съм съгласен, че речта ми снощи на церемонията „Златен глобус“ не беше изнесена по елегантен начин. В интерес на истината, бях много притеснен и думите ми не бяха правилно подбрани. Съвсем искрено, единственото ми намерение беше да поздравя невероятната смелост и кураж и мъжете и жените, които неуморно работят за UNICEF UK, Доктори без граници/Medecins Sans Frontieres (MSF) и World Food Programme, и децата от Южен Судан, които продължават да намират надежда и радост в най-тежки условия. Извинявам се, че притеснението ми взе превес“.

„Скоро бях в Южен Судан, която е най-младата страна в света, в Източна Африка. Една вечер хапвахме в столовата, където бяхме отседнали и група млади мъже и жени се олюляваха около масата. Всички ние пихме, както те я наричат, „мръсна бира“ на хуманитарен език. Те бяха група от доктори и медицински сестри от Medecins Sans Frontieres. И искаха да кажат здравей, защото по време на обстрела миналия месец, те гледаха „Мениджърът на нощта“.

Той заключи: „Идеята, която исках да изложа – или която всички ние искахме да представим – е малко облекчение и забавление за хората, които работят за UNICEF и Medecins Sans Frontieres и World Food Programme, които поправят света там, където е необходимо, и това ме прави невероятно горд“.

Фото: GTRES


Анкета