Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Патрик Камерън с ексклузивно шоу на вторите годишни награди на Wella Professionals

28.10.2016

В столицата се състоя Националния финал на Вторите годишни награди на Wella Professionals – Trend Vision 2016. Бляскавото шоу бе разделено в две основни категории – Creative Vision и Color Vision. Представителите на двете категории демонстрираха най-новите тенденции в косите. Регламентът на National Trend Vision Awards тази година е актуализиран и присъстващите бяха не просто зрители, а и взеха активно участие в избора на призьорите чрез гласуване на живо. Професионална оценка за работата на състезателите дадоха членовете на журито: Джулия Ангелова - гримьор, Диляна Флорентин - моден фотограф, Василена Цанова - козметичен редактор и председателят Лукаш Рутковски.

Трендът Есен/Зима на Wella Professionals, а именно колекцията BRONDE LUXE, бе интерпретиран през погледа на талантливата Светлана Методиева. Чрез феерично ревю, тя затвърди тенденциите в есенно-зимната палитра. Посланието „Живей в комфортен лукс“, което колекцията носи, е съчетание между удобство и стил във вид на луксозно изящество, което ти позволява да усещаш живота с всичките си сетива.

Ексклузивният гост на Годишните награди Trend Vision 2016 беше световно признатият стилист - Патрик Камерън. Той е представител на световния елит във фризьорството. Доказал се като един от майсторите на прическите за дълга коса, Камерън работи с продуктите на Wella Professionals още от 1987-ма – годината. След огромния интерес към колекцията Modern Vintage, Патрик решава да представи втора фаза на колекцията, за да отбележи все така актуалните тенденции на "винтидж" косата в модерното ни ежедневие.

Патрик черпи вдъхновението си за тази колекция от далечната 1960, тъй като това десетилетие се оказва едно от най-значимите за модата и фризьорството изобщо. Класическите техники, използвани при създаването на колекцията, са й дали модерен привкус, пренасяйки визиите в 21-ви век. Всичко бе потопено в блясък и ни върна назад в шейсетте години на миналия век.

Философията на топ коафьора гласи: "Моят стремеж е да създам естествена визия, която ще накара клиентката да се чувства женствена".

Шоуто на Патрик бе атракцията на вечерта и заплени всички присъстващи в залата!

По време на състезанието, първи дефилираха моделите на участниците в категория Creative Vision –„Креативна визия“. Целта й бе да предостави свобода на фризьорите да изразят творческите си виждания чрез подстригване, декориране и майсторско трансформиране на косата.

Победител в категория „Креативна визия“ стана Петя Васкова. Нейната визия демонстрира как от нещо естествено и обикновено, визията на човек може да се превърне в скъпоценна и изваяна, благодарение на вдъхновението, събудено от един нов поглед към света. Използвани са различни техники на оцветяване на корена и са пуснатите цветни кичури около лицето и в горната част на главата. В зоната над челото и темето косата бе сплетена с помощта на мрежа, като по този начин наподобяваше плетиво.

Акцентът във втората категория Color Vision, или „Колористика“, падна върху майсторското умение за боравене с цветове. Всеки участник имаше възможността да демонстрира своята представа за завършен цветен резултат, който е в хармония с формата на прическата и индивидуалността на модела.

Златото в "Колористика" грабна Мария Димитрова. Визията, която Мария представи, бе вдъхновена от линията BRONDE LUXE, излъчваща мекота, изящество и лукс. Уловила блясъка на цветовете от дълбочината на перленото русо, през вълшебство от отблясъци на меко розово и ледено синьо-сиво. Тя бе използвала техника изсветляване, след което боядисване на дълбок корен с тупиране на воали. Завършекът бе хоризонтално нанасяне на цветовете по дължините, "дълбок корен" от фин виолет, преливащ в изящна палитра от прозрачни нюанси на розово и синьо-сиво.

Двете победителки ще имат честта да представят България на световния финал на International Trend Vision Awards в Барселона през ноември.


Сребърните отличия бяха присъдени на Сюзън Ал Хирш в категория Creative Vision и на Радостин Чернев в категория Color Vision.

Бронзова награда заслужиха Лилия Христова в категория Creative Vision и Десислава Стоянова в Color Vision.

Всички гости на събитието, състезатели и техните модели имаха възможността да прекарат приятно време на по чаша питие след събитието, тъй като домакините се бяха погрижили да организират коктейл за тях.

Фото: PR


Анкета