Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

За първи път в България деца създават собствени анимации

16.09.2015

Тази събота в София ще се проведе иновативна работилница за деца – Студио "Въображение" – за първи път в България.       
На специалното събитие деца ще могат да създават свои анимационен герой, сценарно табло или дори кратък филм и анимация. Целта на събитието е да запознае децата с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да култивира творческия им потенциал.

Затова, ментори на малчуганите и специални гости на събитието ще бъдат актуални и емблематични български творци и аниматори. Димитър Петров и Елена Рапонджиева са част от екипа на първия български анимационен сериал "Златната ябълка". Екипът, който вече наброява 25 души, пръснати в 6 държави по цялото земно кълбо, е воден от мечтата да покаже положителния образ на България по света и да сподели богатия ни фолклор в съвременен контекст. Иван Богданов и Весела Денчева са създателите на „Компот Колектив“ – платформа от 17 автори от 5 европейски държави, които създават анимационни филмови проекти и печелят редица награди от международни фестивали. Всички те ще насърчават децата по време на събитието и ще ги вдъхновят да създават свои творби.

Иновативната работилница за млади аниматори ще се проведе на 19.09.2015 г., събота, от 10.00 ч. в парк Заимов, гр. София. Вход – свободен!

Cartoon  Network Студио "Въображение" превръща училищни стени в голяма бяла дъска.

За началото на новата учебна година, 48-о столично ОУ “Йосиф Ковачев” се превърна в пространство за рисуване. Благодарение на специална боя, малчуганите ще могат да рисуват на стените и да придадат собствен облик на училището сисъздават свой собствен облик на училището си. Студио “Въображение” предоставя първата подобна възможност за младите творци в България и кани всички деца да направят своите начални стъпки в анимацията.

Фото: PR

 

 

 

 

 


Анкета