Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Росен Цветков с първа самостоятелна фотоизложба

20.08.2015

Днес репортерът на bTV Росен Цветков представи първата си самостоятелна фотоизложба в рамките на фестивала „Младостта на Балканите” в Сандански.

В нея са включени негови снимки, направени както покрай работата му за bTV Новините и bTV Репортерите, така и по време на личните му пътувания. Посетителите на фестивала могат да видят уникални кадри от Родопите, където той отразяваше бедственото положение миналата година, от Италия, Тайланд, от специализацията му в Лос Анджелис, САЩ. Един от любимите му кадри е от Лондон. Той улавя по неповторим начин ролята на електронните комуникации в съвременния живот.

„Обичам да търся кадъра, да улавям различните ситуации, гледни точки и ъгли”, коментира Росен Цветков и признава, че заради страстта си към фотографията постоянно държи телефона си в ръка – за да не пропусне да запечата всеки момент, който го е изненадал и накарал да спре. 

Росен получава покана от организаторите на фестивала заради големия отзвук, който предизвикват снимките му, публикувани във Facebook. Балканският младежки фестивал „Младостта на Балканите” (БМФ) е най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа и от 20 години се организира и у нас. Основната му цел е да подпомога стремежите на младите хора от България, балканските страни и Европа да се опознаят, да обменят информация, да разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество.

Фото: PR

 

 


Анкета