Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Порасналото момиче на Богдан Томов събира пари за благотворителна кауза

21.01.2015

от бр. 86

 

Тя се казва Томислава Томова и учи в Американския колеж. Остава й още една година докато завърши, но вече мечтае да стане голяма. Дъщеря е на Богдан Томов, но това не е единствената причина за гордост. В края на април 17-годишната красавица организира заедно със съученици първото си благотворително събитие, в което се включиха и техните преподаватели. Успехът на бляскавата вечер беше повод да поканим Томи да разкаже за всичко, което вълнува една талантлива ученичка и защо предпочита да помага на нуждаещите се, а не да посещава нощните клубове.

 

Искам първо да те поздравя за успеха на събитието. Разкажи ни повече за него!

Американският колеж организира благотворителен ревю-спектакъл „Изкуството да даряваш“, в който участваха ученици от 8 до 12 клас. Реално клубът за мода и връзки с обществеността, на който аз съм президент заедно с Емили Машева. Събраните 3477 лв. отиват за Онкологичния диспансер в София.

 

Какви хора се събраха?

Освен всички учители, дойдоха и известни личности. Дизайнерката Албена Александрова и Мая Антова от „Агресия“ ни помогнаха с тоалетите за ревюто. Изненада на вечерта беше участието на нашите преподаватели като модели. Никой не знаеше за това и тяхната поява предизвика бурни аплодисменти.

 

Какво участие взе баща ти Богдан Томов?

Никакво. Исках това да е първият случай, в който има Томислава Томова, а не "дъщерята на Богдан Томов". Истината е, че подкрепата на баща ми даде сила да се справя с всичко. Макар в самото начало той да беше много скептичен към идеята, сега не крие радостта си от успеха ни.

 

Какви бяха страховете ти?

Че няма да се получи. Макар на третия ден да бяхме продали 180 куверта, преди това не бях сигурна, че ще успея. Всичко беше за първи път, както за мен, така и за моите съученици и трябваше сами да се справим. Благодарна съм на всеки, който се включи, и даде всичко от себе си, защото организацията беше сложна, но успехът е общ.

 

Каква беше равносметката?

Почти никога не съм доволна от себе си, но този път наистина надминах очакванията ми. Много добре се получи. Събрахме повече пари от очакваното, имаше хора... Щастлива съм!

 

Предстои ли следващо събитие?

Да, мислим го вече... Няма да спра до тук. Този ревю-спектакъл искам да се превърне в традиция.

 

Идва лято. Какво ти предстои?

Ще бъда на стаж в Атлантическия клуб при Соломон Паси. Отделно искам да продължа да развивам себе си и активностите с благотворителна насоченост.

 

Какъв е твоя живот?

Учене, това е най-важното. Гледам да се справям с високия успех, нищо друго не е толкова важно. Имам идея да отида за 2-3 седмици в Африка, за да помагам на децата там да учат английски, но родителите ми все още не са дали съгласието си.

 

За какво мечтаеш?

Да завърша с много висок успех, да ме приемат да уча в чужбина и да основа благотворителна организация.

 

  

Автор: Stany Hope


Анкета