Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Състезатели от цял свят на турнира “Купа Денкова–Стависки”

19.11.2013

Огромен интерес предизвика международния турнир, носещ имената на най-успешни спортисти във фигурното пързаляне в България – Албена Денкова и Максим Стависки – “Купа Денкова-Стависки”. Състезанието се провежда за втора поредна година в София и е част от официалния календар на Международния кънки съюз (ISU). Това е единственият международен турнир по фигурно пързаляне в България, като oрганизатор на форума е кънки-клуб “Денкова-Стависки”.
Две седмици преди старта на купата има подадени молби за акредитации от повече от 200 участници от Франция, Финладния, Узбекистан, Австрия, Италия, Монако, Турция, Индия, Германия, Швеция, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, Дубай, Хонг Конг, Сърбия, Румъния и Великобритания.
Въпреки че турнира се провежда едва за втора поредна година, интересът от елита във фигурното пързаляне към “Купа Денкова-Стависки” е огромен. Той се превръща в състезание от изключителна важност и възможност за националните състезатели от България да премерят силите си на собствен терен и пред българска публика.
Състезанията ще се проведат в рамките на 3 дни от 09.00 сутринта до 22.00 вечерта на голямата пързалка в Зимния дворец.

Достъпът до състезанието е със свободен вход за всички почитатели на фигурното пързаляне.

Фото: PR


Анкета