Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Най-трогателните звездни осиновявания

08.11.2013

Феновете на Анджелина Джоли и Брад Пит вече познават отблизо разнообразното им семейство, състоящо се от три биологични и три осиновена деца – от Етиопия, Виетнам и Камбоджа. Много други познати лица са предприели себеотрицателната стъпка да дадат дом на чуждо дете.

Когато Денис Ричардс осинови дъщеря си Елоиз Джони, тя вече имаше две деца. Актрисата с широко сърце даде дом и на близнаците на Чарли Шийн, когато майка им Брук Мюлер нямаше възможност да се грижи за тях.

Сред по-известните осиновени звезди са Стив Джобс, Джак Никълсън и Ники Кембъл, който публикува в социалната мрежа Twitter специално благодарствено съобщение до своите родители, по случай Националната седмица на осиновяването в Англия.

Никол Ричи също имаше за какво да е благодарна. Тя е едва на три, когато остава при Лайнъл Ричи и бившата му жена Бренда, тъй като биологичните ѝ родители нямат възможност да се грижат за нея. Никол израстна редом с биологичната дъщеря на Лайнъл и Бренда, благодарение на което, въпреки бурните ѝ тинейджърски години, включващи арести, няколко катастрофи и терапии в клиники, днес тя е отдадена майка и съпруга.

Израствайки със сестра, осиновена от Корея, Катрин Хейгъл каза, че винаги е знаела, че един ден и тя ще предприеме тази стъпка. Тя и съпругът ѝ Джош Кели осиновиха дъщеря си Налей през 2009. „Исках моето собствено семейство да наподобява онова, в което аз израснах” – обяснява звездата от сериала „Анатомията на Грей”.

В ръцете на Денис Ричардс е Елоиз Джони, малкото момиче, което тя осинови в момента, в който беше самотна майка.

Конър Круз е едно от двете деца, осиновени от Том Круз и бившата му жена Никол Кидман, след като двамата загубиха дете в началото на брака си.

Хайди Клум беше бременна с Лени, когато започна връзката ѝ с музиканта Сийл. Той осинови момичето през 2009, когато тя беше на шест. Въпреки последвалия развод, Сийл и Лени остават много близки. Германският супермодел е категорична по въпроса: „Сийл е бащата на Лени!”

Може ли някой да направи по-голяма реклама на осиновяването от Шерил Кроу? Певицата изглежда прелива от щастие с двете ѝ момчета, Уайът и Леви, родени през 2007 и 2010. Целият бюрократичен процес продължи по-дълго втория път, след като няколко опита за осиновяване се оказаха неуспешни, но тя не се отказа. „Общо взето, когато се откажеш от представата си за това как трябва да се случват нещата, вселената ти предоставя точно това, от което се нуждаеш”.

Шарън Стоун има трима сина - Роан Джоузеф, Лейърд Вон и Куин Кели. Първият от тях тя осинови по време на брака си с бившия си съпруг Фил Бронстейн. При другите две момчета, тя действаше на своя глава. Осиновяването винаги е било опция за нея, след като направи няколко спонтанни аборта. По отношение на ролята ѝ на майка тя споделя: „Важно е не толкова кой те е родил, а кой те обича и те оформя като личност”

Можем спокойно да кажем, че 2010 беше значима година за Сандра Бълок – тя спечели Оскар, приключи брака си и стана майка на новородено момче. В продължение на четири години, тя и съпругът ѝ Джеси Джеймс кандидатсваха за приемно семейство. Актрисата почувства нуждата да даде дом на американче, след последиците от урагана Катрина. Тя остана самотна майка, след като бракът ѝ се разпадна. Тогава Сандра каза: „Може би имах нужда това да се случи, за да бъда най-добрата майка за Луис. Прекарвам всеки ден с него.”

Чарлийз Терон също бе сама, когато осинови Джаксън през март 2012. Винаги съм искала семейство, а и не мисля, че майка ми можеше да чака още” – пошегува се тя. Носителката на Оскар, която тогава е на 36, споделя, че майка ѝ е открила нейно писмо, писано още в детските ѝ години. „В него пише: Били ме завела в някой дом, за да си осиновя бебе?” – спомня си Чарлиз. „Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Винаги!” – допълва тя.

Актрисата Калиста Флокхарт присъства на раждането на сина ѝ Лиам през 2001. Тогава тя каза, че е тотално омагьосана от новороденото и допълни „Преливам от радост, защото бях благословена с красив и здрав син”. Година по-късно тя започна връзката си с Харисън Форд.

Анджелина Джоли е най-известният осиновител в света. Тя стана експерт в справянето с много ѝ хлапета. През 2002 тя осинови първото си дете Мадокс (няма го на снимката), когато той беше на седем месеца, точно след снимките на „Лара Крофт” в Камбоджа. Нейният партньор Брад Пит се възхищава на майчините ѝ способности, описвайки я като „истински войник”, що се отнася до планиране. „Тя винаги е подготвена, благодаря на бога, защото аз все забравям нещо!” Анджелина разказва как сина ѝ Пакс (единственият осиновен на по-голяма възраст), често е запазвал част от храната си за по-късно. Отнело е време на новите родители да го накарат да разбере, че по-късно той отново ще получи храна, за разлика от дома, в който е бил настанен през първите три години от живота му.

Мадона също избави две деца от бедността в Малави – Дейвид (от ляво) и Мърси (втората вдясно).

Преди Анджелина и Мадона, Миа Фароу бе холивудският еталон за осиновяване. Тя има 13 деца, от които само четири са биологични. Тя имаше и още две, които за нещастие починаха през 2000 и 2008. Синът ѝ Роън споделя, че е много горд със семейството си. „Израствах докато срещу мен се хранеше Моузес, който страда от церебрална парализа, а до мен бяха сестра ми Куинси, родена от наркозивисима и Мин, която е сляпа. По никакъв друг начин не бих погъл да разбера какво е да израстнеш сляп или с церебрална парализа”. – допълва той.

Рей Лиота е осиновен от Мери и Алфред Лиота през 1955, когато е едва на шест месеца.

Джейми Фокс (на снимката с дъщера си Корина) благодари на своите баба и дядо, че са го направили човека, който е днес. Те го осиновяват, след като майка му, също осиновена от тях, го изоставя. „Никога не ми е липсвала семейната любов, въпреки че идваше от едно по-ранно поколение”.

Осиновяването на Джак Никълсън е по-неофициално. Роден е в Ню Джърси, а майка му е още тинейджър. Джак расте с впечатлението, че майка му е негова сестра, докато един ден списание „Тайм” не излиза с материал, който изяснява ситуацията.

Лайнъл Ричи и Бренда Харви приютяват Никол Ричи, когато тя е на три. Нейните родилите, един които е музикант, пътуващ по турнета с Лайнъл, не успявали да се грижат за нея финансово. Никол е официално осиновена на девет.

Трудно ни е да си представим, че Стив Джобс изпитва несигурност по някой въпрос. Той си спомня, как малко момиче от неговия квартал му е казало, че истинските му родители са го изоставили. Той заплакал и избягал при родителите си, които му отговорили „Не, ти не разбираш. Ние специално те избрахме”. За този момент, компютърният гений казва: „Тогава осъзнах, че не съм изоставен. Аз бях избран. Аз бях специален.”

В България... Актрисата Снежина Петрова осинови две момченца - Иван и Никола, но не смята, че темата трябва да обикаля медийното пространство. Говори за това само, за да мотивира хората, които се колебаят да го направят. „Наистина е трудно да се справям пълноценно с всичките си задължения, но мотивацията е толкова силна, че откривам в себе си неподозиран ресурс от енергия.”

Баскетболният треньор Тити Папазов и съпругата му Маргарита осиновиха дете, чиято майка го изоставя след раждането. Тъй като биологичната му майка го е кръстила Димитър, новите родилите просто добавят и Желко към него в чест на известния треньор Желко Обрадович, който е и кръстник на детето. Освен малкият Димитър-Желко Константинов Папазов семейството има още един син - Александър.

През 1979 журналистът Иван Гарелов осиновява палестинско момче - Ахмед, което среща в Ливан. Момчето завършва медицина и взима паспорт за български гражданин, а в момента живее в Испания.

Фото: www.hellomagazine.com

 


Анкета