Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

Плеяда български звезди в новия филм

22.11.2012

Плеяда български звезди в новия български филм За втори път в историята на българското игрално кино повестта "Бариерата" на Павел Вежинов попада в основата на филм. За разлика от едноименната лента от 1979 година на Христо Христов, чийто сценарий следва изцяло текста на писателя, в "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски са използвани само мотиви от него.

Филмът е създаден по мотиви от повестта "Бариерата" на Павел Вежинов и е резултат от 10-годишен труд на режисьора Михаил Пандурски. Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която прави и своя дебют в игралното кино. В "Инкогнита" изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

Сюжетът на филма разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти. Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея - младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Фото: PR


Анкета