Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се

„Крал Лир“ отново завладява публиката

12.11.2012

„Крал Лир“ отново завладява публиката Представлението на Пловдивския драматичен театър "Крал Лир" отново завладява публиката на 14 ноември, сряда, от 19 часа. Уникалното в постановката е перфектният екип, който стои зад реализацията й, прецизното внимание, отделено на всеки детайл и модерното звучене с респект към класиката не само на Шекспировия шедьовър, но и на всички съпътстващи го събития.

Трудната пиеса e режисирана от един от най-сериозните ни и млади театрални дейци - Стайко Мурджев. В постановката се събира страхотен актьорски състав, в който изпъкват имената на Стоян Алексиев в ролята на Крал Лир, Анастасия Лютова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Ивана Папазова, Дамян Тенев, Явор Бахаров, Христо Пъдев, Троян Гогов, Ивайло Христов, Стефан Попов, Георги Вачев/Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Симеон Алексиев, Тодор Генов.

Мащабността на представлението е внушена от множество сценични решения, за част от които е наета специална инструкторка по въздушна акробатика. Мариана Йотова в ролята на Корделия взема специални уроци от Бенита Примо, за да я видим в края на пиесата, залюляна на едно въже с почти неземна лекота и ефирност.

Фото: Георги Вачев


Анкета