7-ми филмов ден на младите зрители

Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест отправят покана към младите зрители, които за седма, поредна година имат уникалния шанс да изберат носителя на Наградата на младата публика на Европейската филмова академия.

На 6 май – Филмовия ден на младите зрители през 2018 година – Домът на киното в София ще бъде едно местата в Европа, на което ще се прожектират трите номинирани филма пред младата публика. Всеки от филмите ще бъде на разположение и в платформи за VOD за гласуване от страна на младите зрители, които нямат възможност да гледат филмите на кино в София. Вход – СВОБОДЕН!

 

 

БЕГЪЛКАТА / GIRL IN FLIGHT / LA FUGA: GIRL IN FLIGHT, филм на Сандра Ванучи

(Италия-Швейцария, 2017)

Силвия е самоуверена 11-годишна девойка от малък град в Тоскана, която се качва сама на влака за Рим. Там тя среща Емина – умна и оправна 13-годишна циганка. Двете пристигат в Рим, където Силвия следва Емина и двете буквално изчезват в огромната централна гара на града…

 

РЕВОЛЮЦИЯТА НА КОНЧЕТАТА / HOBBYHORSE REVOLUTION,

документален филм на Селма Вилхунен

(Финландия, 2017, 88 мин.)

Забавен и трогателен филм за тийнейджъри с болезнени проблеми по време на растежа им, които откриват себе си чрез хобито да яздиш и да се „грижиш“ за кончета-играчки.

 

УАЛЕЙ / WALLAY,

филм на Бърни Голдблат (Франция-Буркина Фасо-Катар, 2017, 84 мин.)

Едно 13-годишно момче е изпратено от дома си във Франция да живее със семейство нейде в Буркина Фасо.

 

Трите филма са избрани от международен екип в състав Манило Кастаня (Giffoni International Film Festival / Италия), Ана Серар (International Film Festival Kino Otok – Isola Cinema / Словения), Корина Даунинг (London Film Festival – British Film Institute / Великобритания), члена на борда на EFA Ванеса Хенеман (talent agent / Холандия) и Холгер Твеле (film educator / Германия).

В едно истинско европейско гласуване говорителите на журито ще предадат  резултатите от съответната държава на живо чрез видео конферентна връзка към Ерфурт (Германия). Там победителят ще бъде обявен на церемония, която ще се предава пряко на специален уебсайт, където има допълнителна информация за номинираните филми и за градовете, участващи в гласуването.

hello Author