Фин, проницателен и въздействащ роман с Награда за литература на Европейския съюз

Днес излиза от печат  „Краят на самотата” – един изключително фин, проницателен и въздействащ роман, заслужено удостоен с Награда за литература на Европейския съюз 2016.

„Краят на самотата(превод: Величка Стефанова, 288 стр.) разказва драматичната история на двама братя и една сестра, изгубили родителите си при автомобилна катастрофа и преживели детството си, белязани от чувство за враждебност и изоставеност. Вече възрастни, те смятат, че са преодолели този удар от съдбата, но превеждайки ги през възходи и падения, животът болезнено възстановява миналото. Вплитайки елементи от собствената си биография, авторът създава удивително зряла и докосваща творба – роман за загубата и самотата, за ролята на семейството и за целителната мощ на любовта.

Роден през 1984 година в Мюнхен, Бенедикт Уелс е сред най-обещаващите представители на съвременната германска белетристика. Фамилията Уелс избира като жест към Хоумър Уелс от произведение на любимия си автор Джон Ървинг, за да се разграничи от роднинските си връзки с видната баварска фамилия Фон Ширах. Печели признанието на читателите и критиката с романа „Последното лято на Бек”. Спрягана като шедьовър, „Краят на самотата” е творба, която не търпи безразличие и забрава.

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма Творческа Европа на Европейската комисия.

hello Author