Шоколадово брауни с малиново кули, плодове и декорация от карамел от Миряна Петрова

Миряна Петрова има идеалното предложение за всички, които обожават сладки изкушения! Уверете се сами…

За браунито:

150 гр. черен шоколад

125 гр. краве масло

50 гр. захар

2 яйца + 1 жълтък

50 гр. орехи

25 гр.  сушени смокини

25 гр. фурми

40 гр. бяло брашно

За малиновото кули:

200 гр. замразени или пресни малини

100 гр. захар

10 мл. сок от нар

20 мл.  червено вино

щипка сол

За карамела:

Захар

Вода

За плодовете :

Пресни малини, боровинки, свежа мента, пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Включвате фурната да загравя на 180 С.

На водна баня разтопявате шоколада, маслото и захарта.

Разбивате яйцата в купа. Запичате леко ядките на сух тиган и ги накълцвате заедно със сушените плодове. В купата с яйцата добавяте разтопения шоколад с маслото и захарта, след това ядките и сушените плодове и накрая брашното. Разбърквате и поставяте във форма за печене. Печете 15 мин., за да добиете влажния център типичен за брауни. Изваждате и охлаждате върху решетка. Режете в желаната форма.

За кулито: слагате в касерола на умерен огън всички продукти, нужни за направата и оставяте да се сгъсти и редуцира. Нужни са му няколко минути, прецеждате през цедка и кулито ви е готово. За направата на карамела в тиган слагате захар и много малко вода. Оставяте да се разтопи без да разбърквате. След разтапяне с вилица/лъжица правите пръски от карамела върху хартия за печене . Получават се различни форми за декорация.

Фото: PR

Redaktor2 Author