Шеф Андре Токев прави тиквени специалитети

По покана на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, човекът, готвил специалитети за Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Фейтлес, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други лично ще награди участниците в единствената по рода си у нас кулинарна изложба от тиквени блюда “Тиквено изкушение”. Това ще стане на 15 октомври по време на пъстрото тиквено парти на пл. “Свобода”, което събира в Община Севлиево гости от цял свят.

Пред очите на всички шеф Токев ще демонстрира и професионализма си – броени дни преди кулинарното шоу на открито, целият град тръпне в очакване да вкуси специалната супа от тиква с пяна от джинджифил и канела, неопитвания досега мус от тиква и ябълки с печени тиквени семки и уникалния сладолед от тиквено олио, за какъвто местните още не са чували.

Гостите на празника ще имат възможност да опитат и от тиквеника – рекордьор, приготвен от майстор-готвачите на ресторант „Одеса, „Кулинар”, „Севлиево Плаза” и „Хелиос”, и добре изпечен от фирма „Форинар”. Тази година за направата на вкусния гигант ще бъдат вложени предимно български продукти – 63 кг. кори за баница, 120 кг. тиква, 21 кг. Захар, 16 кг. Орехи, 22 литра олио, 12 кг. пудра захар и половин кг. канела. Към всичко това ще добавим и 200 гр. канела, а рекордният размер на вкусното блюдо ще видите на голямата табела, която ще го украси, преди да бъде разрязан и раздаден на публиката.

За доброто настроение на всички на «Сцената на таланта» ще се погрижат съставите при Детски комплекс – Севлиево, детски фолклорен ансамбъл „Развитие”, вокална група “Децата на Севлиево” и група Up stream voices. Ще има песни, танци, творчески работилници, изненади и разбира се – награди.

hello Author