Четвъртият MasterChef на България Станислав Райчев приготвя свински котлети със сладък ориз

В сряда (4 юли) Станислав Райчев ще покаже на зрителите как да приготвят свински котлети със сладък ориз и карамелизирани плодове в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ по bTV.

Четвъртият MasterChef на България ще използва едно от най-предпочитаните в родната кухня меса, за да покаже на зрителите, че то е напълно подходящо за гурме вечеря, която ще отнеме около един час за приготвяне. Победителят в MasterChef ще използва достъпни продукти като свинско, чоризо, лук, тиква, морков, ябълка, бадеми, сушени сливи, жасминов ориз, зехтин, захър, балсамико, масло, сметана и мед, които ще превърне в красиво, питателно и модерно ястие. Първа стъпка ще бъде обработката на тиквата, която ще нареже на кубчета, ще овкуси със сол и зехтин и ще сложи да се пече. Друга част ще нареже и ще свари със сол, пипер и звезден анасон. Оризът ще сложи да се вари на бавен огън. Станислав ще запече бадемите на сух тиган, ще нареже червен лук, морков и чоризо на ситно, които ще запържи в зехтин. Към вече омекналите зеленчуци ще прибави сварения ориз, нарязани на ситно ябълка, сушени сини сливи и ще овкуси със сол. Месото ще подправи със сол и черен пипер и ще запържи със зехтин. След това ще го глазира с масло, чесън и мащерка. Като следваща стъпка ще карамелизира сливите, ябълката и бадемите в захар, мед и сметана и ще пасира сварената тиква. Станислав ще аранжира ястието като постави ориза в ринг, придаде височина чрез разположението на котлетите, добави запечени парчета тиква, пюре от тиква и карамелизирани плодове.  

Фото: PR

Redaktor2 Author