Цар Симеон II и царица Маргарита официални гости на „Приз Царица Маргарита Българска“

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

На 7 и 8 октомври 2017 г. в град Варна се проведе 25-то юбилейно издание на турнира по художествена гимнастика “Приз Царица Маргарита Българска”.

Той е основан през далечната 1991 от г-жа Анелия Атанасова на името на Н.В. Царица Маргарита и през годините се наложи като едно от престижните състезания по художествена гимнастика, в което са участвали едни от най-успешните български и чуждестранни състезателки.

Тази година турнирът откри Н.В. Цар Симеон като благодари на организаторите за дългогодишната работа и пожела успешно представяне на младите гимнастички в един от спортовете, който е донесъл много медали на страната от международни състезания.

Царица Маргарита сподели с някои от гостите, че много харесва художествената гимнастика. Още преди да се върне съпругът й от изгнание, с интерес са гледали по телевизията изявите на “златните момичета” на международни състезания. Тя разказа, че винаги когато й е възможно идва до Варна, за да се наслаждава на изпълненията на младите гимнастички.

На официалната церемония в Двореца на културата и спорта присъстваха кметът на Варна г-н Иван Портних, зам.областният управител г-н Илиян Карагьозов и директорът на ДКС г-н Минко Христов.

Г-жа Анелия Атанасова, която е създателка на турнира и президент на надпреварата, благодари на всички, които са й помагали през годините. Отличени с плакети за заслуги бяха Община Варна, Дворецът на куртурата и спорта,  Мария Гигова, Мария Чиприянова, Минка Ванкова и посмъртно Меглена Михайлова. Наградени бяха и журналистите Вера Маринова, Красимир Николов, Юлиан Атанасов, Митко Апостолов и Румен Генов за дългогодишно отразяване на спортната проява.

Кметът на Варна връчи специални плакети на Царица Маргарита и на г-жа Анелия Атанасова като заяви, че този турнир е част от богатия спортен календар на града, който има огромно значение за младите хора, занимаващи се с този спорт.

Г-жа Атанасова пък връчи комплект медали с лика на Царицата на кмета на Варна, които ще бъдат положени в музея на спортната слава. Специален поздравителен адрес изпрати президентът на федерацията по художествена  гимнастика Илиана Раева.

В надпреварата тази година взеха участие 170 млади състезателки от 12 отбора.

Цар Симеон II и царица Маргарита на 25-тото издание на турнира по художествена гимнастика „Приз Царица Маргарита Българска“

Фото: http://www.kingsimeon.bg

Redaktor2 Author