Филмите, които ще ви донесат есенно настроение

Лятото си отива и все повече навлизаме в сезона на падащите листа и обагрените в различни цветове гори – есента. Какво по-хубаво да направите, докато навън вали проливен есенен дъжд и температурите падат, освен да се сгреете вкъщи пред камината и да си направите маратон с няколко хубави филма. Предлагаме ви десет подходящи екранизации, които да гледате през есента.

С какво да започнем освен с една приятна романтична комедия? „Имате поща“ с участието на Том Ханкс и Мег Райън ще ви закове пред телевизора и ще ви накара да плачете от радост, докато гледате историята на двама влюбени, които се оказват и бизнес съперници.

Наръчник на оптимиста“ от 2012 година е друга романтична комедия, която ще ви е приятно да гледате, сгушили се на дивана под топлите завивки. Брадли Купър, в ролята на мъж с биполярно разстройство, току-що излязъл от психиатричната клиника, си партнира в синхрон Дженифър Лоурънс и двамата ни пренасят в една чудесна човешка история.

Есента е и сезон на много цветни празници, един от които е Хелоуин. Докато се чудите какво да правите, след като сте обиколили къщите за лакомства, можете да си изтеглите „Хелоуинтаун“ от 1998 година и да се насладите на една чудесна фантастика, от която можем да научим много за света, човешките ценности и пороци.

Ако сте все още в Хелоуин настроение, дори и след като празникът е отминал, винаги можете да изгледате култовия „Фокус-мокус“, който разказва историята на три вещици, една от които е изиграна от неостаряващата Сара Джесика Паркър. Този филм ще ви пренесе в друг свят и ще ви донесе много положителни емоции.

Втората майка“ с участието на Джулия Робъртс, Сюзън Сърандън и Ед Харис е друго филмово бижу, което може да прибавите към колекцията си от есенни предложения. Филмът е приятен и е подходящ както за големи семейства, така и за двойки.

Ако сте почитатели на ужасите и се чудите какво да гледате във вечерта на Хелоуин, може спокойно да изберете екранизацията от 1999 година „Слийпи Холоу“. Главната роля играе Джони Деп, който се превъплътява в образа на следовател, който отива в градчето Слийпи Холоу да разследва тайнствени убийства и други престъпления. На моменти определено ще настръхнете от страх, но ще си заслужава.

Брад Пит и Антъни Хопкинс правят „Легенди за страстта“ един напълно подходящ филм за есенния сезон. Историята на трима братя и техния баща, живеещи в земите на щата Монтана ще ви развълнува, особено ако сте почитатели на съвременната история, защото филмът разказва за Първата световна война.

Биографичният филм „Октомврийско небе“ е чудесен избор именно за месец октомври. Чрез него ще научите историята на Хоумър Хикам, син на миньор, който, вдъхновен от изстрелването в космоса на „Спутник-1“ решава да последва мечтата си и да стане инженер в NASA.

Това са нашите предложения за филми, които може да гледате през есента. Насладете се на този прекрасен сезон и се усмихвайте повече.

Текст: Ванеса Николова

Фото: Pinterest, Instagram/@cultmovies_,@enequisthessner, @lunarpxtrova, @misscinefila, @rating.movies, @royal_jake_gyllenhaal, @shanondanielledonohue

Redaktor2 Author