“ФАНТОМЪТ” НА ОПЕРАТА ВЛИЗА В НДК 

Няколко месеца след идването на най-успешната рок опера за всички времена „ИСУС ХРИСТОС – СУПЕРЗВЕЗДА“, Зала на 1 на НДК ще завладее и най-успешният британски мюзикълен актьор Джон Оуен -Джоунс.

Едва 26-годишен, той изиграва Жан Валжан в „Клетниците“ (Les Miserables) като официално е признат за най-младия актьор в света, влязъл в тази роля и превъплъщавал се в образа над 2 000 пъти на Бродуей и Уест Енд в Лондон. Феноменалният му завладяващ глас привлича вниманието на Андрю Лойд Уебър и през 2001 година талантливият изпълнител получава знаменитата роля на Фантома в световния хит „Фантомът на операта“. С това Джон Оуен – Джоунс се превръща в единствения британски актьор, играл двете най-велики мюзикълни роли едновременно на Бродуей и Уест Енд и то в продължение на повече от 10 години. Поставя и рекорд за най-много представления в ролята на Фантома – над 1 400 пъти.

След нечувания успех, който донесоха „The Simon And Garfunkel Story“(2017) и сензацията, която очакваме през април „Jesus Christ Superstar“ (2018), продуцентите от West End Academia обещават още едно незабравимо изживяване – два часа приказна разходка из световните мюзикълни шедьоври с виртуозен оркестър и много спиращи дъха изненади. А най-голямата изненада за ценителите на високото изкуство у нас идва в края на годината…

hello Author