Топ хранителни трендове за 2018

Десерти, приготвени без млечни продукти, протеинови кафета и супи ще бъдат сред водещите хранителни тенденции през 2018 година. Социалната медийна платформа Pinterest пусна своя доклад с топ 100 и обяви обстойно кои храни ще бъдат популярни през следващите 12 месеца. Изглежда световната мания по здравословното хранене ще продължи. Ето някои от най-интересните:

Десерти, които не съдържат млечни продукти

Най-отгоре в списъка са немлечните продукти – следобедно удоволствие за веганите. Вегантството е приветствано все повече като един от най-здравословните начини за хранене. Пример дават самите знаменитости, сред които са Майли Сайръс, Бионсе и Дженифър Лопес, заради това не е изненадващо, че все повече хора се обръщат към този по-природосъобразен начин на живеене. Напълно очаквано е десертите, приготвяни без млечни продукти, да бъдат все по-харесвани през 2018-та.

Протеинови кафета

Най-запознати с тях са културистите. Потреблението на протеин се е превърнало в начин на живот за много трениращи и спортуващи. Прогнозата е, че ще се повиши интересът към протеиновите кафета, след като търсенето на „здравословните“ е нараснало значително. Очаква се, че куркумата и „мака“ кафетата ще бъдат огромен хит през 2018-та.

Супи

На практика догодина всичко ще бъде супа. Запазванията на изображения на супи в Pinterest са се увеличили с 306%. Хората предпочитат да си ги приготвят в домашни условия. А и супите са идеални за студеното време, защото освен топли, са пълни със зеленчуци и витамини, които подхранват тялото.

Въздушно пържене

Забравете за нездравословните фритюрници с много мазнина. На помощ идва т. нар. въздушно пържене. То тепърва набира популярност в световен мащаб. Устройствата за пържене на въздух приготвят храните като пържени картофи и банани вкусно и без мазнина.

Грах

Търсенето на грах в мрежата се е увеличило значително тази година. Изглежда, че много хора са готови да се насладят на лека закуска със хрупкави грахови зърна, които придават различни вкусове.

Фото: Pinterest

Redaktor2 Author