Сър Елтън Джон се оттегля от музикалната сцена

По време на пресконференция в сряда английският певец сподели решението си да се пенсионира и да спре да изнася концерти в цял свят. Звездата заяви, че ще се оттегли от сцената след предстоящото му турне през септември. „Приоритетите ми се промениха. Сега на първо място са моите деца и съпругът ми. Мисля, че вече е време да благодаря на феновете ми от цял свят и да се разделя с тях подобаващо“, добави сър Елтън Джон.

70-годишния британски изпълнител разкри, че това турне ще бъде най-голямото му и ще продължи 3 години. То се казва Yellow Brick Road Tour и ще бъде в чест на всички верни фенове от цял свят. Синовете на певеца, Закари и Илайджа, и съпруга му, Дейвид Фърниш, ще го придружат по време на пътуването. Децата няма да ходят на училище девет месеца и с тях ще работи домашен учител. „Обичам ги толкова много. Не искам да ми липсват и не искам да им липсвам“, сподели бащата на момчетата. В официалния сайт на Елтън Джон вече има часовник, който отброява дните до старта на турнето.

През май тази година бъдещият пенсионер ще смени и жилището си в Лас Вегас, където живя вече шест години. Той работи и върху представлението си Million Dollar Piano Show, което изнесе през септември 2011 в Колизеума. Елтън все още е един от най-търсените изпълнители и е продал повече от 200 милиона копия по време на кариерата си.

Миналата година му се наложи да отложи девет участия в Лас Вегас и Kалифорния заради бактериална инфекция, която възникнала по време на турнето му в Южна Америка. Въпреки здравословните си проблеми, певецът направи 96 изключителни шоута по цял свят, включително и представлението му Las Vegas Show.

Сър Елтън Джон отхвърли спекулациите на таблоидите, че се оттегля заради влошено здраве. „Не е защото съм болен, в прекрасно здравословно състояние съм. Миналата година се заразих с инфекция в Южна Африка, която ме повали за кратко, но все пак направих цели 96 спектакъла,“ обясни звездата.

В неделя талантливият англичанин ще излезе на сцената на наградите „Грами“ с Майли Сайръс. Във вторник му предстои специален концерт на Madison Square Garden, на който ще присъстват звезди като Крис Мартин, Сам Смит и Джон Леджънд. Елтън работи върху мюзикъл от Бродуей, вдъхновен от филма „Дяволът носи Прада“ и върху новата версия на „Цар Лъв“. Анимацията Sherlock Gnomes,  е друг негов проект, който очакваме с нетърпение.

Фото: Instagram/@eltonjohn

 

Redaktor2 Author