Списък с европейски дестинации за всеки фен на „Междузвездни войни“

Последната част от сагата „Междузвездни войни“, „Последните джедаисе появи по кината в средата на декември, което означава, че вълнението на феновете в цялата страна достигна своята връхна точка. Краят на годината също е идеалният период, за да започнете да правите планове за ваканцията си през 2018, така че защо да не комбинирате любовта към пътуването с тази към „Междузвездни войни“, докато планирате следващото си пътешествие?

Точно това направи Celebrity Cruises, обикаляйки Европа в търсене на дестинации, които толкова приличат на местата от филмите, че може да да очаквате AT-AT Walker да дойде от миналото. Представяме ви идеалният списък за всеки фен на „Междузвездни войни“.

Тъй като се надяваме на снежна Коледа всяка година, какъв по-добър избор от това да започнем от Хот ледената планета, която за пръв път видяхме в „Империята отвръща на удара“? Известна с битката при Хот, тази планета поставя снежната сцена с Люк Скайуокър и Бунтовническия съюз, които се борят срещу императорските войници.

Финсе, Норвегия – планината Хот

Финсе в Норвегия осигурява много по-спокойна обстановка, но с точно същите гледки; това беше всъщност място за заснемане на външни снимки на Хот. Малкото село води към широкообхватни ледникови склонове покрити със свеж сняг, блестящи под слънчевата светлина. Ако сте в Норвегия може да се позабавлявате като възстановите любимите си сцени от Епизод V!

Скелиг Майкъл, Ирландия – в снимките на „Силата се пробужда“ и „Последните джедаи“

Засега не знаем името на този остров или къде всъщност се намира във вселената на „Междузвездни войни“, но има голямо значение в края на „Силата се пробужда“ и със сигурност ще играе още по-важна роля в „Последните джедаи“, защото се вижда във всеки от трейлърите. В реалността, Скелиг Майкъл се намира близо до югозападното крайбрежие на Ирландия. Ще го разпознаете като мястото, където Люк Скайуокър се крие, и където Рей го намира, преди да изиграе ролята си в „Силата се пробужда“.

Запечатан в историята, Скилиг Майкъл е дом на монаси от VI до VIII век, които изповядват християнството от около 600 години! Сега островът е туристическа атракция, до която може да се се стигне с лодка или да се види от сушата на Ирландия.


Национален парк Bardenas Reales, Испания – Татуин

Един от най-известните пейзажи в богатата история на „Междузвездни войни“ заслужено е другоземната пустиня Татуин. Тя е планетата до Лука и Анакин Скайуокър герои, които не се нуждаят от представяне, но са две от най-важните фигури в борбата между империята и бунтовническия алианс.

Изненадващо еквивалентът на планетата Земя може да бъде намерен много по-близо, отколкото си мислите, в националния парк Bardenas Reales в Испания. Този огромен парк достига до 400 000 декара глина, тебешир и пясъчник, които са разрушени от вятъра и дъждовете, за да оставят форми, които изглеждат като излязли направо от научнофантастичен филмов комплект.

Гората Гленмор, Шотландия – Ендор

Друг фаворит сред огромния брой планети във Вселената на „Междузвездни войни“ е Ендор дом на косматите евоки от 1983-та „Завръщането на джедаите“. Оригиналното място за заснемане на епизод VI е в Калифорния, но след снимките през 1982, той е превърнат в жертва на тежката дърводобивна дейност, оставяйки ландшафта почти неразпознаваем. Много по-достъпно е пътуването до гората Гленмор в Шотландия. Гъстата непроменена гора и тучна зеленина ви транспортира до Ендор в сърцето на Национален парк „Кеърнгормс“.

Вулканът „Крафла“, Исландия – База Starkiller

Ако сте фен на „Междузвездни войни“, има голяма вероятност да сте фен и на хитовия сериал „Игра на тронове“ . Ако е така, вулканът „Крафла“ в Исландия е две в едно, тъй като това е предпочитано място за снимки и на двете продукции.

В „Междузвездни войни“, вулканичният пейзаж ни довежда до най-актуалните епизоди, включващи както „Силата се пробужда“, така и Rogue One като база Imperial Starkiller. (За феновете на „Игра на тронове“ вулканът и околностите му се използват за сцени извън „Стената“ в дивата природа).

Етна, Италия – Мустафар

Бойната сцена на Мустафар между Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби е една от най-запомнящите се. Докато актьорите всъщност заснеха сцената сред лавата на връх Етна, мястото се използваше като вдъхновение за проектиране и създаване на CGI-настройка.

Независимо дали сте почитатели на „Междузвездни войни“, или не, Сицилия е задължително място за посещение, вулканична активност на планината Етна само една от многото атракции на слънчевия остров.

Гората Whippendell, Уотфорд, Англия – Горите в Набу

Ако трябва да изберете един любим герой от сагата кой ще бъде? Може би Хан Соло или Чубака? А какво ще кажете за сладкия Джар Джар Бинкс?

Но дори и той не може да съсипе тази красива английска гора, особено когато дойде сезонът на дивия зюмбюл. В „Невидима заплаха“, това е мястото, където Гунан за първи път се среща с Оби-Уан Кеноби, като Whippendell става гората на Набу. Тази трансформация е благодарение на някои съществени компютърно-генерирани допълнения, с подводните градове на Набу, които се гмуркат от живописната гора изненадващо трудно да дойдат в реалния живот на Whippendell.

Плая де Алкудия – планетата Скариф

Малката тропическа планета Скариф изпълнява голяма роля в „Rogue One: История от Междузвездни войни“. Там се съхраняват най-класифицираните проекти на Галактическата империя, включително детайли относно конструирането на Звездата на смъртта. Епичната битка на планетата Скариф е заснета на плажа, покрит със ситен бял пясък, сред палмови дървета. Въпреки че локацията за снимките за Скариф беше в Малдивите, напълно можете да се потопите в сценария и на плажа Плая де Алкудия в Майорка. С кристално чисти тюркоазени води и 7 км плажна ивица, можете да изживеете луксозен тропически рай, без да ви притесняват щурмоваците.

Плитвишките езера, Хърватия – Водопадите в Набу

Рядкост е да уловите спокоен момент във филмите от поредицата на „Междузвездни войни“. Героите обикновено използват всяка възможност да запълват времето си с бунтуване и битки срещу лошите. В „Клонираните атакуват“ почитателите могат да се насладят на малко спокойствие с Анакин и Падме, докато се разхождат през зелените ливади на дома ѝ – планетата Набу. Там те се влюбват на фона на живописни водопади. Подобни пейзажи може да видите в Хърватия в Националния парк „Плитвишките езера“. Шестнадесетте езера са известни със своите синьозелени води, многобройните водопади и заобикалящата ги зеленина.

Вила Балбианело, Италия – Варикино, Набу

Връзката между Анакин Скайуокър и Падме Амидала може и да е била обречена, но те прекарват най-щастливите си мигове заедно на планетата Набу в „Клонираните атакуват“. Точно на терасите на красивия ѝ дом на брега, двамата се ожениха тайно, само пред дроидите C-3PO и R2D2, които бяха техни свидетели.

Истинската локация на тези снимки е вила Балбианело, която се намира на брега на езерото Комо в Италия. Вилата може да бъде запазвана за сватби, но можете да я резервирате, за да изненадате половинката си с романтична почивка.

Фото: Pinterest

 

Redaktor2 Author