Сериалът “Боговете на Египет” се радва на голяма гледаемост

Приключенският фентъзи екшън „Боговете на Египет“, разкриващ сблъсъка за власт между египетските божества Сет и Хор, се радва на голям зрителски интерес.

До 7 юли всяка делнична вечер в 21:00 ч. в ефира на bTV Cinema ще продължат да оживяват едни от най-ярките образи от античната цивилизация.

На Тутанкамон, последния наследник на могъща фамилия, управлявала Египет векове наред, ще бъдат посветени филмовите вечери във вторник, сряда и четвъртък. Младият фараон става най-известният владетел на Древен Египет след откриването на гробницата му през 1922 г., макар че не е оставил забележима следа в своето управление. Зрелищната продукция в три части е с участието на Бен Кингсли, Ейван Джогиа, Сибила Дин и Александър Сидиг.

Използвайки последни открития на техниката в областта на визуалните ефекти, режисьорът Ридли Скот вдъхва нов живот на историята на непокорния предводител Моисей (Крисчън Бейл), надигал се срещу египетския фараон Рамзес (Джоел Еджертън), организирал изумителното преселение на 400 000 роби, спасявайки ги от смъртоносни бедствия в Египет. Тази епична история е в основата на „Изход: Богове и царе“ (Exodus: Gods and Kings, 2014) в петък вечер, 7 юли.

Фото: PR

hello Author