Серена Уилямс за трудностите да расте със сестра си

Когато я погледнете, усещате силното й присъствие без значение да ли е на тенис корта или на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Но многократната шампионка не винаги е била толкова уверена в себе си.

Тенис звездата разкри колко трудно й е било да расте заедно със своята „слаба, висока и красива“ сестра Венъс. На 36-годишната спортистка й отнема време да приеме тялото си, но днес тя гледа на него като на „оръжие“.

В последното си интервю тя сподели: „Беше трудно за мен… Бях различна от Венъс. Тяя беше слаба и висока и красива, а аз силна и мускулеста – и красива, но знаете, беше напълно различно.“

През 2004 година Уилямс заяви, че иска да свали килограми и да бъде размер 4 (XS – extra small), но в интервюто беше категорична: „О, Господи! Никога няма да бъда размер 4! Защо бих искала да го правя и да бъда това? Това съм аз и това е моето оръжие и машина“.

Спортистката, която роди дъщеря си Алексис Олимпия добави: „Харесва ми, че съм го казала, защото мога да разбера. Мога да покажа на Олимпия, че ми е било трудно, но сега съм щастлива  с човека, който съм, каквато съм и начина, по който изглеждам“.

„Олимпия се роди и имаше моите ръце. Вместо да съм тъжна или да ме е страх какво ще кажат хората за нея, аз бях щастлива.“

Фото: Instagram/@serenawilliams

 

Redaktor2 Author