Сгодените принц Хари и Меган Маркъл са новата британска кралска двойка

Принц Хари и Меган Маркъл разкриха детайли от приказната си любовна история в първото си телевизионно интервю с Мишал Хюсеин пред BBC! Двойката даде отговора на измъчващия въпрос „Как принцът е предложил брак на любимата си?“. Наследникът на британската корона е отправил въпроса „Ще се омъжиш ли за мен“ към Меган в спокойна обстановка в дома им Nottingham Cottage в двореца Кенсингтън!

A post shared by House Windsor (@housewindsor) on

„Случи се преди няколко седмици, в началото на месеца, тук в дома ни. Една типична вечер за нас“ – сподели принц Хари, на което Меган възкликна – „Беше уютна вечер. Изпичахме пилешко месо… и просто беше невероятна изненада. Беше толкова мило, естествено и много романтично. Той застана на едно коляно“.

A post shared by House Windsor (@housewindsor) on

Меган продължи, че мигновено е отговорила с „Да“ на романтичното предложение на принц Хари, а той се пошегува: „Тя дори не ме остави да довърша. Каза: „Мога ли да кажа да, мога ли да кажа да“, след което последваха прегръдки. Държах пръстена и я попитах: „Мога ли да ти дам пръстена“, а тя отвърна: „О, да, пръстенът…“ Така че беше много скъп момент, бяхме само ние двамата и мисля, че успях да я изненадам“.

Двамата добавиха, че не смятат, че са се сгодили твърде скоро след запознанството си. Те вече са двойка от около година и Меган обясни: „Не мисля, че мога да нарека любовта ни вихрушка по отношение на връзката ни. Очевидно има прикрепени слоеве към момента, в който връзката ни стана публично достояние, след като прекарахме прекрасни пет, шест месеца почти в уединение.“

Новата британска кралска двойка обяви годежа си в понеделник чрез изявление от двореца Кенсингтън. „Негово кралско височество принцът на Уелс е щастлив да ви съобщи за годежа на принц Хари и госпожа Меган Маркъл. Сватбата ще се случи през пролетта на 2018 година. Повече детайли около сватбения ден ще бъдат съобщени впоследствие. Принц Хари е информирал Нейно Величество Кралицата и другите близки членове на семейството си. Също така принц Хари потърси и получи благословията на родителите на госпожа Маркъл. Двойката ще живее в Nottingham Cottage в двореца Кенсингтън“.

Кое е златното правило, благодарение на което връзката им устоя на предизвикателствата на публичността? „Смятам, че имахме възможност да разполагаме с толкова много време просто да се обвържем. Никога не минаваха повече от две седмици, в които да не се видим, въпреки че очевидно водихме връзка от разстояние“, обясни принц Хари. „Така направихме да проработи.“

На въпроса как са се запознали преди година, кралската особа отговори: „Всъщност бяхме представени един на друг от обща приятелка“. Той отказа да сподели повече детайли за нея, като добави: „Ще запазим правото ѝ на лично пространство. Но се случи чрез нея и след това се срещнахме още веднъж и после два пъти – две срещи в Лондон, миналия юли“.

И двамата потвърдиха, че срещата е била „на сляпо“. Меган обясни: „Не знаех много за него и единственото, което я попитах за него, когато поиска да ни направи постановка, беше: „Мил ли е?“ Защото, ако не беше мил, просто нямаше логика. И така излязохме и се срещнахме за по питие и мисля, че твърде бързо стигнахме до: „Е, какво ще правим утре? Трябва да се срещнем отново“.

Разбира се, преди да ѝ отправи предложение за брак, принц Хари представи своята избрана пред кралица Елизабет. „Срещнаха се няколко пъти“, уточни той. Меган призна, че срещата е била „сюреалистична“. Звездата от „Костюмари“ разказа: „Невероятно е. Знаете ли, смятам, че е чудесно да мога да я видя през неговите очи, не само с честта и уважението, което изпитва към нея като монарх, но и с любовта му към нея като към своя баба“. Тя добави: „Всички тези слоеве бяха толкова важни за мен, че когато се запознах с нея усещах толкова дълбоко разбиране и разбира се, неописуемо уважение да имам възможността да прекарам това време с нея. И наистина прекарахме истински – тя – тя е невероятна жена“. Но кралицата на Обединеното кралство не беше единствената, която даде одобрението си за връзката на двойката. Те го получиха и от очарователните ѝ коргита! Принц Хари отново се пошегува за срещата на любимата си с кучетата. „И коргитата отидоха право при теб… аз прекарах последните 33 години и лаеха по мен, а тя влезе и абсолютно нищо“. Меган призна: „Те само лежаха върху краката ми по време на чая. Беше много мило“.

Кой още кимна одобрително на Меган Маркъл? Разбира се, че херцозите на Кеймбридж! Принц Хари разказа: „Запознанството им беше вълнуващо. Знаете, че се виждах с нея от известно време – буквално не бях казал на никого. След това Уилям имаше огромно желание да се запознае с нея, също както и Катрин. И след като са наши съседи успяхме да осъществим срещи няколко пъти. Катрин беше абсолютно…“ – и тук Меган го прекъсна – „Прекрасна!“. Принц Хари продължи в съгласие: „Невероятна, както и Уилям. А после и баща ми…“.

И една от най-хубавите подробности в тази кралска любовна история: „Сега цялото семейство се събра и ни оказа огромно количество подкрепа“, призна принц Хари.

Фото: Instagram/@meghanmarklelately

Redaktor2 Author