„Рошавата гарга“ става част от „Мезон Сант-Ерем“

Нова модна къща отвори врати в София. Официалното откриване на „Мезон Сант-Ерем“ се състоя на 10 октомври в ателието на модна къща „Рошавата гарга“, чийто нов собственик е г-жа Габриела Колева – създател и стилист на модната къща. Тя е основана с визия за изграждане на модна марка за дамски облекла с акцент върху елегантни и чисти силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната делова дама.

По време на пресконференция, преди официалното откриване, г-жа Колева обяви, че ще развива „Рошавата гарга“ като част от новата модна къща и ще запази експерименталния и ексцентричен стил, наложен от Албена Александрова. .

Специален гост на пресконференцията беше Шон Кенеди – дългогодишен приятел на г-жа Габриела Колева, който е бил продуцент, режисьор и организатор на много от големите събития на президента Клинтън, включително пред катедралата „Св. Александър Невски“ при посещението му в София през ноември 1999 г. Шон Кенеди сподели, че винаги се е възхищавал на стила и поведението на Габриела Колева, която му напомня Джаки Кенеди, и още при първата им среща е усетил нейния усет за красивото, голямото ѝ въображение и иновативния поглед, който има. А когато е разбрал, че тя започва нов проект в сферата на модата, е решил лично да я подкрепи. Проф. Любомир Стойков, който беше водещ на пресконференцията, припомни и два основни принципа, свързани със стила на Джаки Кенеди: „Умножаване след изваждане.“ и „Малкото е много.“. Според него, тези принципи напълно кореспондират с финеса и изискания стил, на които ще залага модната къща.

Специален гост на официалното откриване на модната къща беше и г-н Стефан Делайе – председател на Френско-българската индустриално-търговска камара. Той акцентира върху това, че модната къща е кръстена на името на граф Арманд Марк дьо Монтморан дьо Сант-Ерем – френски благородник и държавник от 18 век и министър при управлението на крал Луи XVI. Стефан Делайе сподели пред гостите на събитието, че за него: „Габриела Колева е посланикът на френската мода в България.“

По време на официалното откриване в клуб „Оскар“ бяха представени избрани облекла от премиерната колекция на модната къща. Колекцията включва бизнес линия дамски облекла, залагаща на костюми, рокли и палта с изчистени силуети в пастелната цветова гама. Облеклата са изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, туид, вълна и алпака, гарнирани с ширити в стил „Шанел“. По покана на г-жа Габриела Колева избрани облекла от премиерната колекция представиха дами – юристи от две водещи адвокатски кантори в България – Си Ем Ес „Камеран Маккена“ и „Кинкин енд партнърс“. Дефилето откри Мис България Габриела Василева, която преди това представи избрани облекла и по време на пресконференцията.

2_Maison Saint-Herem
1_Maison Saint-Herem
3_Maison Saint-Herem
6_Maison Saint-Herem
7_Maison Saint-Herem
8_Maison Saint-Herem
5_Maison Saint-Herem
4_Maison Saint-Herem
11_Maison Saint-Herem
9_Maison Saint-Herem
14_Maison Saint-Herem
15_Maison Saint-Herem
13_Maison Saint-Herem
10_Maison Saint-Herem
12_Maison Saint-Herem
16_Maison Saint-Herem
19_Maison Saint-Herem
22_Maison Saint-Herem
21_Maison Saint-Herem
20_Maison Saint-Herem
17_Maison Saint-Herem
18_Maison Saint-Herem
23_Maison Saint-Herem
24_Maison Saint-Herem
25_Maison Saint-Herem
26_Maison Saint-Herem
27_Maison Saint-Herem
28_Maison Saint-Herem
29_Maison Saint-Herem
33_Maison Saint-Herem
30_Maison Saint-Herem
32_Maison Saint-Herem
31_Maison Saint-Herem
34_Maison Saint-Herem

Сред гостите, които уважиха официалното откриване бяха: Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България и съпругата му г-жа Бриджит Льобедел, Н.Пр Шин Бунам, посланик на Южна Корея в България и съпругата му г-жа Ким Джиън, представители на Френско-българската индустриално-търговска камара – Весела Тодорова и Патрик Фавр със съпругата си, както и Дейвид Хемпсън, Алберто Веделаго, Миа Сантова, Мария Конакчиева, Христо Куртев, Александър Загоров, Мая Косева, Румяна Маринова, Ради Орцева, Росица Стойчева, Малина Димитрова, Анелия Иванова, Мила Захариева, Рая Белева и други. В ателието на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ гостите бяха посрещани на фона на музика от 18-ти век, в изпълнение на музиканти от „Нов симфоничен оркестър“, чийто дългогодишен спонсор е г-жа Габриела Колева. В клуб „Оскар“ гостите се насладиха и на специално подбрани френски коктейли – модерен прочит на „Кир Роял“ и специален, нов за България коктейл, със студено филтрирано кафе, отлежало 17 часа, който се предлага единствено там.

Фото: © Костадин Кръстев-Коко ; © Хайлайф

hello Author