Рийзи Уидърспуун проговори за упражнения сексуален тормоз над нея

Скандалът с Харви Уайнстийн, който беше обвинен от няколко жени за сексуален тормоз, на който е подлагал различни актриси в продължение на 3 десетилетия, отприщи гнева на много актриси. Последната, която проговори за неприятното си преживяване, е Рийзи Уидърспуун.

Едва на 16-годишна възраст тя е била нападната от режисьор и както сама уточни, това е било само едно от множеството горчиви преживявания през цялата ѝ кариера. Актрисата сподели на събитие в Холивуд: „Имам своите лични преживявания, които си спомням много ясно и заради които трудно заспивам, трудно мисля, трудно общувам, изпитвам твърде много чувства заради страха и вината, че не проговорих по-рано“.

Рийзи продължи: „Чувствам истинско отвращение към режисьора, който ме нападна, когато бях на 16 години и истински гняв към агентите и продуцентите, които ме накараха да мисля, че мълчанието е условие за работата ми. И ми се иска да мога да ви кажа, че това е единичен инцидент в кариерата ми, но за съжаление не беше. Няколко пъти съм преживявала тормоз и сексуални нападки и не говоря много често за тях“.

Причината, поради която Уидърспуун проговаря едва сега, са всички смели жени, които споделиха историите си, за които са били предупреждавани да не говорят. „Всъщност се почувствах по-малко сама през тази седмица, отколкото съм се чувствала през цялата си кариера.“

Фото: Instagram/@reesewitherspoon

Redaktor2 Author