РЕД НА УИЛЪР: ПУРИЧКИ

„Това, което се харесва на тази рецепта, е, че може да я използвате за толкова много неща. Може да оформите тестото като кошнички и да ги запълните с шоколадов мус или сладолед; може да направите пурички с шоколад, които вървят чудесно със сладолед; както и класическите дискчета, които са хрупкави и много приятни.“

Бройки 11-12

Време за приготвяне 10-15 минути

Време за готвене 8-10 минути

СЪСТАВКИ
• 50 г масло
• 50 г кафява захар
• 50 г златен сироп/мед
• 50 г брашно
•1/4 ч.л. джинджифил
• 1/4 ч.л. канела
• 2 ч.л. сок от лимон
• 75 г шоколад, грубо натрошен

ПРИГОТВЯНЕ

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене, като се уверите, че няма никакви ръбове. Сложете маслото в тиган и добавете захарта и сиропа. Не позволявайте на течността да заври.
2. Изсипете сместа в купа и я оставете да се охлади за около 2 минути. След това добавете брашното, джинджифила и канелата и разбъркайте. След това добавете и лимоновия сок и отново разбъркайте добре.
3. Оформете с тестото пурички и ги наредете в тавата за печене на голямо разстояние една от друга. Печете ги около 8-10 минути.
4. Оставете пуричките 1-2 минути в тавата, преди да ги извадите, защото иначе могат да се разпаднат.
5. По желание може да направите вашите пурички плоски или да ги оформите в друга за вас желана форма.
6. За да направите кошнички, печете с помощта на купа или буркан, за да могат да се оформят по този начин.
7. Ако искате вашите сладки да са в къдрава форма, увийте тестото около дръжката на лъжица.
8. Ако искате, можете да разтопите шоколад по ваш избор и да потопите пуричките в него, а с останалата част да ги полеете и да ги оставите да изстинат, преди да сервирате.

SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author