РЕД НА УИЛЪР: ПЕЧЕНО ГОВЕЖДО ФИЛЕ С КАРТОФЕНО ПЮРЕ, ГЪБИ, БЕЙБИ МОРКОВИ, ПАНЧЕТА И ЧЕРВЕНО ВИНО

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Порции 4

Време за приготвяне 45 минути

Време за готвене 30 минути

СЪСТАВКИ
• 3 картофа, обелени и нарязани на едри парчета
• Сол и черен пипер
• 25 мл сметана
• 2 ч.л. мляко
• 25 г масло
• 4 парчета говеждо филе
• Зехтин
• тиква, обелена и нарязана на едри парчета
• 2 стръка целина, нарязани
• 12 бейби търнипс, обелени
• 1 ч.л захар
• Масло
• 12 бейби моркова, обелени
• 3 парчета панчета
• 50 г кале, нарязано
• Морска сол
• 150 мл червено вино

ПРИГОТВЯНЕ

1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. За пюрето сложете картофите в тенджера с подсолена вряща вода и гответе 15-20 минути, след това ги изцедете. Сложете сметаната, млякото и маслото в тенджера, добавете картофите и ги мачкайте, докато се получи подходящата консистенция. Овкусете.
3. 10-15 минути преди да сервирате, сгответе говеждото. Овкусете филето, след което го опържете в тиган с малко зехтин. След това ги оставете във фурната за около 6 минути, после ги извадете и ги оставете известно време да изстинат, покрити с фолио.
4. Междувременно сгответе зеленчуците и панчетата. Бланширайте тиквата и целината в подсолена вряща вода за около 5 минути, а после ги оставете да се изцедят. Наредете ги в тава за печене, полейте отгоре с малко зехтин и ги пъхнете във фурната за 10-тина минути.
5. Сложете търнипсите в студена вода със сол и захар и гответе на тих огън за около 10 минути. Изцедете ги, после ги оваляйте в малко масло и ги овкусете.
6. Сложете морковите в тиган с леко подсолена вода и гответе на тих огън за около 10 минути. После повторете същата процедура като с търнипсите.
7. Изпържете гъбите в тиган с малко зехтин, после овкусете и ги разрежете на две.
8. Наредете панчетата в тава. Преди това сложете отдолу хартия за печене, а върху нея хартия, която поема мазнината. Повторете същата процедура върху панчетата и сложете да се пече във фурната, докато придобие златист цвят.
9. Сотирайте калето, после го овкусете.
10. За сервирането сложете пюрето в шприц и изстискайте малко количество в центъра на всяка чиния. Отгоре наредете калето, тиквата и целината. Разрежете говеждото филе на две и го сложете в чинията. Овкусете с малко морска сол. Наредете останалите съставки в чинията и после полейте с малко червено вино.

SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author