Първия помощник в избора на храна за майката, бебето и прохождащото дете вече може да откриете с второ обновено и допълнено издание

Правилното хранене е от съществено значение за здравето на всяка бременна жена, както и за новороденото. Първите стъпки в родителството обаче повдигат много въпроси: Кои са истинските и полезни храни сред многото хранителни продукти на пазара? От какви хранителни вещества се нуждае бебето? Кога и как да започнем със захранването? Как да приготвяме домашна храна на бебето, без това да ограничава времето ни с него?

На тези и много други въпроси, свързани с кърменето, захранването и избора на храна, дава отговор второто допълнено и преработено издание на „По-здрави бебета“ от един от най-популярните нутриционисти в България – Магдалена Пашова.

Споделяйки знанията си като специалист по хранене от Института по природосъобразно хранене в Канада и практическия си опит като майка в България, Магдалена предлага ценни съвети, които да помогнат на тепърва сблъскващите се с родителството майки и бащи.

60-те изпитани рецепти, които ще откриете в тази книга, разбиват много от митовете по отношение на храненето и здравето на детето и предлагат коренно различен подход към изграждането на основното бебешко меню.

 „По-здрави бебета“ е книга, съобразена с официалните препоръки на СЗО, НЦОЗА и АПА, а първото ѝ издание спечели сърцата на хиляди български майки с толерантността, топлината и куража, които вдъхва.

Магдалена Пашова е възпитаник на канадския Институт по природосъобразно хранене (CSNN), посланик за България на движението Food Revolution, съосновател на фондация „За храната“ и активен блогър. Повече за нея може да видите в сайта ѝ www.magipashova.com

„Много от нас се замислят с какво се храним чак когато имаме деца. Защото със сигурност искаме най-доброто за тях. Но кое е то? Естествено – здравето на първо място. Майчинството е изпълнено с въпросителни. Да бъдем по-подготвени, да отгледаме здрави и добри деца е нашата най-важна задача. Бъдете подготвени за нея! Радвам се, че и в България вече има нутриционист, който да ни помага в тази насока. А след като прочетох ценните съвети на Маги, познах в нейно лице не само специалист, а и приятел. Доверете ѝ се!“

Светла Иванова, майка на две деца, певица, писател, йога инструктор

 

„Книгата „По-здрави бебета“ е рецепта за хранене на бебето от мисълта за зачеването му до 2-годишна възраст, направена от знание, наблюдение и любов. В книгата има всичко – от знание за физиологията и нуждите на детето, експертност за храните – до конкретни рецепти и изграждане на меню. Магдалена, която добре познавам като един от „вкусните“ и в същото време здравословни нутриционисти, ще ви изненада и зарадва. Изненадата идва от разбиването на митове по отношение на храненето и здравето на детето и коренно различния подход към така наречените „задължителни съставки“ на бебешкото меню. А радостта идва от ясните отговори, практическите съвети и толерантността към родителя и неговата грижа. Най-важната съставка на храненето е любов, а любовта отправя към храненето ново отношение.

Ива Дойчинова, журналист

 

hello Author