ПРОДУЦЕНТИТЕ НА WESTERN ВЗЕХА ОСКАР ЗА ФИЛМА “A FANTASTIC WOMAN”

Продуцентите от  Komplizen Film“ (Германия) взеха най-престижното отличие в киното – Оскар. На 90-тото издание на наградите те грабнаха приза за най-добър чуждоезичен филм с филма си “A Fantastic Woman”.

Германците са продуценти и на филма Western. Филмът, сниман изцяло в България, с участието на продуцентите „Чучков Брадърс“, имаше своята световна премиера на фестивала в Кан, а на 16 март ще може да бъде видян в рамките на София Филм Фест, след което, на 20 април, тръгва по арт кината в България.

“Western” разказва за група немски строителни работници, които започват тежка работа в отдалечено място в българската провинция. Чуждата земя събужда чувство за приключение у мъжете, но също така ги изправя пред собствените им предразсъдъци и недоверие, предизвикани от езиковата бариера и културните различия. Конфронтацията идва бързо, когато мъжете започват да се конкурират за признанието и благоразположението на местните жители.

Сценарист и режисьор на лентата е 49-годишната германка Валеска Гризбах (Valeska Grisebach). Продуценти са „Komplizen Film“ (Германия) в копродукция с „Чучков Брадърс“ (България), „Coop99“ (Австрия), „KNM“ и ZDF, а финансирането идва от „Medienboard Berlin-Brandenburg MDM“, Немския Федерален филмов фонд, Българския Национален филмов център, Австрийския Филмов институт и подпрограма „Media“ на програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз.

Western на 16 март от 20:30 часа в “Люмиер Лидъл” и от 20 април по кината.

hello Author