Принц Хари на емоционално посещение в Африка

Херцозите на Съсекс са влюбени в Африка! През уикенда принц Хари се завърна в Лесото, за да открие нова сграда в Phelisanong Children’s Centre от името на благотворителната му организация Sentebale.

На снимки, първо публикувани във Facebook страницата на центъра, принцът е облечен в дънкова риза и джинси, докато общува с местните деца. Съпругата му Меган Маркъл обаче я няма. Причината е, че това пътуване е частно посещение, което означава, че те не са задължени да отидат заедно.

За първи път принц Хари посещава Лесото през 2004 година и оттогава редовно се завръща. Той доказа, че притежава голямо сърце, когато покани сирачето Митсу Потсейн на сватбата си през май. С него се сприятеляват именно при първото му посещение, когато Митсу е само на 4 години. Оттогава двамата поддържат контакт и се виждат от време на време по различни поводи.

Принц Хари (33) е съосновател на благотворителната организация Sentebale, името означава „не ме забравяй“. Заедно с принц Сиисо те създават организацията през 2006 година в знак на почит на работата на покойната му майка за африканското кралство. Председателят на Sentebale Джони Хорнби разкри, че Митсу е бил сред първите, които са посрещнали принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. „Сега е малко срамежлив, но се справя наистина добре. Тъкмо завърши училище“, сподели Хорнби.

Фото: Instagram/@sussexsandcambridge

Redaktor2 Author