Принц Филип изпълни последния си официален ангажимент

Втори август е паметен ден в кралския календар на принц Филип. На този ден той изпълни последния си ангажимент преди официалното си оттегляне. Съпругът на кралица Елизабет II беше в добра форма по време на събитието Captain General’s Parade пред Бъкингамския дворец. Парадът отбеляза финала на 1664 Global Challenge и херцогът на Единбург влезе в ролята на „Главния капитан на кралските морски пехотинци“ – позиция, която заема от 64 години.

Принц Филип се срещна с ветерани и кадети, както и с военнослужещи мъже и жени, участвали в 1664 Global Challenge. Това беше последното събитие, в което херцогът на Единбург имаше водеща роля. От 1952 година насам той е изпълнил общо 22 219 ангажимента самостоятелно и 637 самостоятелни визити отвъд океана. Той е патрон на 785 организации и ще продължи да се свързва с тях, въпреки, че няма да има активно участие в инициативите им.

От Бъкингамския дворец обявиха, че принц Филип ще се оттегли официално през август, но може да присъства на определени събития и да придружава кралицата по желание.

Фото: Instagram/@housewindsor

Redaktor2 Author